TTB bemutatkozás


Bemutatkozás  


Az állampolgárok lakó-ingatlanjaikban és a gazdasági szereplők vagyontárgyaiban a tüzek pusztító hatásából eredő kárérték évente a tízmilliárdos nagyságot is eléri. Ezt az összeget növeli a kárhelyszíni beavatkozások további milliárdos költsége. Az ipari ágazatot vizsgálva megállapítható, hogy a tüzek miatt keletkező termeléskiesés a tűzkár értékének több százszorosa is lehet.

 A szabadtéri tüzek a természetben, a környezetben okozott súlyos károk, a lassan regenerálódó ökológiai pusztítások miatt jelentősek. Amennyiben a tűzmegelőzés érdekében folytatott prevenciós propaganda sikeres és hatékony, akkor a fent említett összegek akár 10%-os csökkenése is több milliárdos megtakarítást eredményezhet a nemzetgazdaságnak, az egész országnak.

A BM OKF főigazgatója a tűzmegelőzési oktatási és propaganda célok megvalósítására 2012. október 30-án létrehozta az Országos Tűzmegelőzési Bizottságot.

 A tűzmegelőzési stratégia területi szintű megvalósítása érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója 2013. január 29-én létrehozta a Hajdú-Bihar Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottságot.