Hírek


Súlyos közúti baleset Derecske közelében
2018. július 18. 09:45

Derecske közelében a 47-es számú főúton egy kamion egy dinnyét szállító kisteherautóval ütközött össze tegnap délután. A tűzoltóknak két sérültet is ki kellett szabadítaniuk a összeroncsolódott járműből.

A megye több pontjáról jött a riasztás hétfőn
2018. július 17. 08:50

Egy nyerges vontatóról egy kétezer-kétszáz kilogrammos papírtekercs esett az útra hétfőn hajnalban a 47-es számú főúton. Délelőtt ötszáz négyzetméteres területen a száraz fű lángra kapott Hajdúhadházon. Délután Három hektáros területen árpa tarló és lábon álló árpa gyulladt meg Kaba külterületén.

„Megtanultuk nemcsak rendesen felvenni, hanem méltósággal viselni is az egyenruhát…”
2018. július 16. 15:37

Így fogalmazott az a tűzoltó őrmester, aki a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ július tizenharmadikán kibocsátott, több mint százhúsz tűzoltóhallgatója nevében mondott válaszbeszédet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál tartott ünnepségen. A Tűzoltó II. szakképzésben részt vett tiszthelyettesek öthónapos képzést követően kezdik meg hivatásos szolgálatukat.

Változatos beavatkozásokhoz vonultak a hétvégén a tűzoltók
2018. július 16. 07:55

Péntek délben Ebesen kerti főzés közben a tűz átterjedt két raklapon tárolt tetőlécre. Szombat délelőtt Nagyhegyes közelében az út mellett egy hektáron búzatarló és közel ötven körbála lángolt. Vasárnap délelőtt Létavértesen egy mezőgazdasági erőgép vezetője szántás közben rosszul lett és a szomszédos kerítést áttörve egy melléképületnek csapódott.

ADR a tranzit útvonalakon
2018. július 13. 13:03

Tervezett ADR ellenőrzést végeztek a katasztrófavédelmi mobil labor és a debreceni katasztrófavédelmi munkatársai. Szúrópróba szerűen vizsgálták meg kisteherautóktól kezdve a több tonnás kamionokig, azokat a járműveket, amelyek rakományában veszélyes anyagot szállíthatnak. A mobil labor szakemberei az ellenőrzések során a katasztrófavédelem sugárfelderítő egység járművét is bevetették. Méréseik nemlegesek voltak, az ellenőrzéseik pedig, amelyeket a jelöletlen járművek irányában folytattak le nem mutattak szabálytalanságot.

Csütörtökön történt a megyében
2018. július 13. 09:32

Egy óvoda konyhájában a tűzhely kapcsolója égett, füstölt tegnap délután Debrecenben, a Faraktár utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kiérkezésére az épületet harminchárom gyermek és tizenöt felnőtt elhagyta. Közel háromszáz négyzetméteres családi ház helyiségeiben berendezési tárgyak égtek Berettyóújfaluban. Egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

A katasztrófavédelmi mobil labor is riasztást kapott tegnap
2018. július 12. 13:40

Debrecenben, a Füredi úton egy raktár telephelyén két egy literes kartonból kénsav folyt a földre. A debreceni hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálata mellett a megyei katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínre vonult, akik a kiömlött kénsavat száraz homokkal és földdel leszórták, majd megsemmisítették az anyagot.

Csak a motoros láncfűrészek kaptak munkát tegnap
2018. július 11. 08:09

Debrecenben, a Kishegyesi úton, a Kálmáncsehi és a Vas Gereben utcában távolítottak el faágat a debreceni hivatásos tűzoltók. A balmazújvárosi önkormányzati egység pedig a Nap utca végén avatkozott be.