Hírek


Sok szabadtéri tűz volt tegnap
2018. november 14. 11:22

Nyitott víztározóba esett egy kismacska Hajdúnánáson tegnap reggel. Délután Nagykereki és az országhatár között egy nyolc hektáros területen foltokban égett az avar. Építési törmelék és szemét  égett egy családiház udvarán tegnap délután Hajdúsámsonban.

Így indult a hét a megyében
2018. november 13. 09:07

A Szappanos utcában egy idős ember rosszul lett otthonában, majd csőtörés miatt vonultak Debrecenben. Kukoricacsutka égett Hajdúszoboszlón. Este pedig egy személygépkocsi sodródott le az útról Nyírábránynál.

Gyakorlat a gyógyszergyár területén
2018. november 12. 15:35

Nyolcvan tonna izobutil-acetátot tartalmazó vasúti két tartálykocsi sérült meg átfejtés közben a feltételezések szerint. Ma délelőtt tartottak külső-védelmi tervgyakorlatot a katasztrófavédelem szakemberei és a település polgári védelmi parancsnoksága az egyik debreceni gyógyszergyár területén.

Interreg pályázat nyitórendezvény
2018. november 12. 13:43

Ismertették Hajdú-Bihar és Bihor megye kockázati tényezőit valamint bemutatták a várható beruházásokat a ma délelőtti nyitókonferencián, melyet a sikeres Európai Unió Interreg V-A Románia-Magyarország Program pályázata alkalmából rendeztek Debrecenben, a Kölcsey Központban.

Hétvégi események röviden
2018. november 12. 06:07

Szabadtéri tüzekhez is vonultak vasárnap a tűzoltók Hajdúszoboszlón nádas égett, míg Hosszúpályi és Monostorpályi között a kukorica tarló lángolt. Este pedig Mikepércs és Sáránd között volt tűz, öt hektáros területen.

Debreceni riasztások pénteken
2018. november 10. 09:13

Tegnap reggel egy személyautó kerítésnek majd egy ház falának ütközött Debrecenben, a Bartók Béla úton. Délelőtt Debrecenben a Püspöki palotához riasztották a hivatásos egységeket. Az épület pincéjéből füst szivárgott. Délután pedig autó égett a Csapó utcán.

Kétszázhúsz kilóval a dobogó legfelső fokára
2018. november 09. 09:00

Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye volt.

Kéménytüzet akadályoztak meg a tűzoltók Bökönyben
2018. november 09. 08:50

Gázvezetéket vágott át egy földmunkagép tegnap Derecskén, a berettyóújfalui tűzoltók kapták a riasztást. Később a nyíradonyi hivatásosak vonultak egy családi házhoz Bökönyben, ahol a kéményben lerakodott korom izzott.