Hírek


Sikeres katasztrófavédelmi gyakorlat Bárándon
2019. szeptember 19. 15:15

Újabb értékteremtő gyakorlatot tartott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ezúttal Bárándon. A polgári védelmi gyakorlat keretében a résztvevők üzemelték be a településen újonnan kiépített bel- és csapadékvíz védelmi rendszert. A 2017-ben kezdett beruházás alapvető célja az volt, hogy a fejlesztéssel érintett területeken a vizek kártételei megszűnjenek és megteremtődjenek a korszerű települési csapadékvíz-gazdálkodás feltételei.

Több helyen tűz volt a megyében tegnap
2019. szeptember 19. 08:06

Szabadtéri tüzeket számoltak fel a hivatásos és az önkormányzati tűzoltók tegnap Hajdú-Bihar megyében. Balmazújvároson pedig egy lakóházat veszélyeztetett a víz, ami egy pincében gyűlt össze. A szivattyúzásban önkéntesek is segítettek.

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói szirénáztak kedden
2019. szeptember 18. 08:06

Tegnap a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak káresetekhez. Műszaki beavatkozások mellett szén-monoxid szivárgás miatt is riasztották őket. Ismét bebizonyosodott a szén-monoxid érzékelő fontossága.

Csendesen telt a hétfő
2019. szeptember 17. 07:49

Hétfő délelőtt két műszaki beavatkozásra vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók, később pedig a hajdúnánási egységet riasztották tűz miatt. A káreset során senki sem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett.

Nagyon sok tűz volt a három nap alatt
2019. szeptember 16. 09:25

Pénteken a Fancsika tanyán égett le egy családi ház, szombaton és vasárnap is tűzesetekhez vonultak. Vasárnap juhok pusztultak el egy hodályban keletkezett tűz során.

Horgászverseny
2019. szeptember 13. 13:28

Újra pecabotot fogtak a tűzoltók Püspökladányban. Szeptember 11-12-én került megrendezésre püspökladányi 5. számú horgásztavon a Püspökladányi Szent Flórián Közhasznú Önkéntes Tűzoltó és Sport Egyesület által szervezett 24 órás horgászverseny.

Fa belseje égett, majd lehasadt egy ág
2019. szeptember 13. 07:34

Kora délután egy fűzfa belseje égett Balmazújvároson, a Hortobágyi út végén. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, majd motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. Később a debreceni hivatásos tűzoltók is fa miatt vonultak Debrecenbe, a Honvédtemető utcába. Egy tizenöt méteres fa egyik ága lehasadt és veszélyeztette a forgalmat. A tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Tegnap röviden
2019. szeptember 12. 07:46

Szerdán is műszaki beavatkozásokra riasztották a tűzoltókat. Lehasadt faágak és egy kerítésnek csapódott autóhoz vonultak a debreceni és a nyíradonyi hivatásos egységek.