Hírek


Tűz és műszaki mentések miatt is riasztották a megye tűzoltóit a hétvégén
2019. július 22. 08:59
Változatos beavatkozásokhoz riasztották Hajdú-Bihar megye tűzoltóit a hétvégén. Avartüzek, villámcsapás, közúti baleset és egy vasúti gázolás is történt vasárnap.

Tíz négyzetméteren égett az avar tegnap a déli órákban, Debrecenben a Bayk András kertben. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap délután a négyes számú főúton Ebes közelében. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették az útakadályt.

Vasúti talpfa izzott Berettyóújfalu közelében pénteken este. A berettyóújfalui tűzoltók egy vízsugárral szüntették meg az izzást.

Egy személygépkocsi és egy műanyag ládákat szállító kisteherautó ütközött össze vasárnap hajnalban, Debrecenben a Csapó utcán. Az ütközés következtében a teherautó az oldalára borult. A debreceni hivatásos tűzoltók kiemelték a kisteherautó egyik utasát, és elvégezték a járművek áramtalanítását. Ezt követően a teherautót a kerekeire állították. A járművekben összesen hárman utaztak, akik közül egy embert kórházba szállított a mentőszolgálat. 

Centrifuga kapott lángra tegnap kora délelőtt Debrecenben a Bethlen utca egyik társasházi lakásában. A tüzet az ott tartózkodók a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére eloltották. A tűzoltók az ingatlant áramtalanították, majd átvizsgálták és elvégezték annak átszellőztetését. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított. 

Elgázolt a vonat egy embert tegnap kora délután Berettyóújfaluban. A helyszínre a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, aki a mentőszolgálattal közösen emelték ki a sérültet a szerelvény alól, aki a balesetet követően elhunyt. A beavatkozás idején az utasokat Berettyóújfalu és Biharkeresztes között vonatpótló autóbuszok szállították. 

Közel ezer négyzetméteren égett az avar tegnap kora délután Balmazújvároson az Erzsébet utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.
 
Egy huszonöt méteres fa tizenöt méteres ága hasadt le tegnap este Hajdúnánáson a Böszörményi utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók láncfűrésszel és kéziszerszámokkal szüntették meg a veszélyhelyzetet.

Villám csapott egy családiház tetőszerkezetébe tegnap este Hajdúsámson-Martinkán, a Domb utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére az ott tartózkodók megszüntették a tető izzását. A tűzoltók a tetőt átvizsgálták. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

Kigyulladt egy tizenhat négyzetméteres filagória tegnap későn este Hajdúsámsonban, a Rózsa utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére a tulajdonos a tüzet eloltotta, a tűzoltók az utómunkálatok elvégezték. 

Fotós: Debreceni HTP; Balmazújváros ÖTP

 

Kapcsolódó képek:

Tűz és műszaki mentések miatt is riasztották a megye tűzoltóit a hétvégén Tűz és műszaki mentések miatt is riasztották a megye tűzoltóit a hétvégén Tűz és műszaki mentések miatt is riasztották a megye tűzoltóit a hétvégén
>>> További képek a galériában <<<