Hírek


Vihar után elismerés
2019. július 10. 12:49
Rendkívüli viharos időjárás sújtotta 2019. június 27-én Hajdú-Bihar megyét is. Fákat döntött ki, tetőket rongált meg, vezetékekben, áramszolgáltatásban tett kárt. Folyamatosan vonultak a hivatásos tűzoltók mellett az önkormányzati és az önkéntes egységek is. A szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét a vihar még súlyosabban érintette. A Hajdú-Bihar megyei tűzoltókra ott is lehetett számítani.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a vihar okozta károk felszámolása során végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Csatári Gergő tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Berettyóújfalui Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, valamint Kujbus Ferenc tűzoltó törzsőrmesternek, a Nyíradonyi Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokának. Az átadásra a múlthéten Budapesten került sor. A viharkárok felszámolásában végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, főigazgató emléklapot adományozott a Hajdú-Bihar megye illetékességi területén működő Kabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Hajdú Speciális Kutató-mentő Egyesület részére valamint a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak.

Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az állományból kilencvenkilenc tűzoltónak valamint a Létavértes Önkormányzati Tűzoltóságnak emléklappal köszönte meg a kárfelszámolásokban végzett munkájukat.

Fotós: Tóth Gabriella tű. alezredes

 

Kapcsolódó képek:

Vihar után elismerés Vihar után elismerés Vihar után elismerés
>>> További képek a galériában <<<