Hírek


A pünkösdi hétvégén történt
2019. június 11. 09:34
Teljes terjedelmében égett egy lakóház a debreceni Állomás utcában péntek kora este. Szombat délután Tiszacsege külterületére riasztották a tűzoltókat, ahol egy nád fedésű istálló tetőszerkezete gyulladt ki. Vasárnap Püspökladányban egy leégett étel okozott gondot. Hétfőn két kigyulladt autóhoz is riasztották az egységeket Hajdú-Bihar megyében.

Nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze péntek délelőtt Nyírmihálydiban, a József Attlia utcában egy lakóház udvarán. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy szivattyú segítségével eltávolították a vizet.

Egy nagyméretű fa ága lehasadt pénteken a debreceni Derék utcában. Az ág a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel levágták az ágat

Nyolcszáz négyzetméteres területen az avar lángolt Hajdúböszörményben, a Bodaszőlő dűlőben. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Két személygépkocsi ütközött össze Kaba közelében 3407-es számú úton. A balesethez a kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

Teljes terjedelmében égett egy lakóház a debreceni Állomás utcában péntek kora este. A megyeszékhely hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a házban egy gázpalack felrobbant, ezután az egység két vízsugárral oltotta el a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Hajdúsámsonban, a Fazekas Mihály utcában kétszáz négyzetméteren égett a száraz avar. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Szombat délután Tiszacsege külterületére riasztották a tűzoltókat, ahol egy nád fedésű istálló tetőszerkezete kigyulladt harminc méter hosszan. A épületben mintegy húsz szarvasmarha volt, amelyeket az ott lévők időben ki tudtak engedni a szabadba. A egyeki önkormányzati, a tiszafüredi, a tiszaújvárosi, a hajdúböszörményi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat az oltásban a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltók hat vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki. 

Fa kivágás miatt vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók szombat késő délután. A debreceni Böszörményi úton és a Dorottya utcában is úttestre esett faágak veszélyeztették a forgalmat. Az egységek motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Vasárnap kora hajnalban a debreceni Monostorpályi út végében egy villanyoszlop tövében összehordott szemetes zsákok égtek egy négyzetméteren. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Este egy társasház földszinti lakásának ablakából a füst áramlott ki a szabadba Püspökladányban, a Damjanich utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység egy leégett étel talált a lakásban, de szerencsére a tűz nem terjedt át másra. A tűzoltók a lakást átszellőztették. Az eset során nem sérült meg senki sem. 

Hétfő délelőtt Bedő és Nagykereki között, a 4808-as számú úton egy szennyvizet szállító teherautó az árokba csúszott. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az autóban utazó két embert a mentőszolgálat kiszabadította. A tűzoltók a járművet átvizsgálták, majd áramtalanították és a tartály szivárgását megszüntették.  

Fák miatt vonultak a berettyóújfalui, a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók tegnap. Zsákán egy tizenkét méter magas fenyőfa veszélyesen megdőlt és az elektromos vezetéket veszélyeztette. Az áramszolgáltató a vezetéket áramtalanította ideiglenesen, így a tűzoltók egy gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel kivágták a fát. Ebesen egy tizenöt méteres fa egyik ága egy lakóházat veszélyeztetett. A tűzoltók dugólétrán át kéziszerszámokkal avatkoztak be. Debrecenben, a Sajó és a Veres Péter utca kereszteződésében egy fűzfa egyik ága meghasadt, valamint a Skalnitzky Antal utcában is egy faág okozott gondot. Mind a két esetben motoros láncfűrésszel vágták le a faágakat a tűzoltók.

Újra jelzett egy szén-monoxid érzékelő egy lakásban a debreceni Vas Gereben utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, amelyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató ideiglenesen kizárta a nyílt égésterű kombi kazánt a rendszerből. A helyszínen tartózkodó lakó nem sérült meg.

Egy motorkerékpár csapódott egy vasúti szerelvénynek tegnap Debrecenben, a Balmazújvárosi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egység járműveket átvizsgálta, majd a motor üzemanyagfolyását megszüntette. A motorost a mentőszolgálat kórházba szállította.

Hétfőn két kigyulladt autóhoz is riasztották az egységeket Hajdú-Bihar megyében. Délután az M35-ös autópálya tizennegyedik kilométerszelvényénél, Hajdúböszörmény közelében egy autó hátsó része gyulladt ki. A benne utazók időben eltudták hagyni az autót, így nem sérültek meg. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű feszültségmentesítését, majd egy vízsugárral eloltották a lángokat. Este egy személygépkocsi motorterében keletkezett tűz Nyíradonyban, a Honvéd utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral fojtották el a tüzet.

Fotós: Berettyóújfalui HTP, Debreceni HTP, KMSZ

 

Kapcsolódó képek:

A pünkösdi hétvégén történt A pünkösdi hétvégén történt A pünkösdi hétvégén történt
>>> További képek a galériában <<<