Hírek


Tombolt a szél Hajdú-Biharban
2019. május 14. 09:01
Megyeszerte számos riasztás kaptak a hajdú-bihari tűzoltók tegnap a kora délutáni óráktól egészen az éjszakai órákig a viharos szél miatt.

Megyeszerte számos riasztás kaptak a hajdú-bihari tűzoltók tegnap a kora délutáni óráktól egészen az éjszakai órákig a viharos szél miatt. A megyeszékhely mellett dogoztak a tűzoltók Hajdúszoboszlón, Hajdúnánáson, Berettyóújfaluban, Püspökladányban és Nyíradonyban is.

A kidőlt fák és leszakadt a faágak adták a legtöbb munkát, amelyek a közúti és a gyalogos forgalmat is veszélyeztették. Előfordult az is több esetben, hogy villanyvezetékre, vagy háztetőre szakadt a fa illetve személygépkocsit rongált meg.

Debrecenben a Sínai Miklós utcában pedig egy pavilont borított fel. Itt a tűzoltók kézi erővel állították helyére az éplüetet. A szél a háztetőket sem kímélte, hiszen előfordult, hogy egy-egy épület lemezborítását bontotta meg. A tűzoltók minden esetben gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be.

Tegnap délután súlyos balesethez riasztották a tűzoltókat. Egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze tegnap délután Kabán a Meteorit utcában. A helyszínre a kabai önkéntes tűzoltók értek ki elsőként. Majd a püspökladányi hivatásos tűzoltókkal együtt feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki az egyik gépkocsi utasát, majd elvégezték a járművek feszültségmentesítését is. A beavatkozást a megyei műveleti szolgálat irányította. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított, a másik jármű utasa a balesetben életét vesztette.  
 

Fotós: Debreceni HTP, Hajdőböszörményi KŐ;Hajdúszoboszlói KŐ;Hajdú KMSZ

 

Kapcsolódó képek:

Tombolt a szél Hajdú-Biharban Tombolt a szél Hajdú-Biharban Tombolt a szél Hajdú-Biharban
>>> További képek a galériában <<<