Hírek


Hétvégén történtek a megyében
2019. május 13. 09:32
Több halálos baleset is történt pénteken Hajdú-Bihar megyében. Szombaton berendezési tárgyak gyulladtak meg egy családi ház pincéjében. Vasárnap egy személyautó kapott lángra Hortobágy közelében.

Halálos baleset történt péntek kora reggel az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Hajdúdorog közelében. Egy kamion gázolt el egy embert, aki a leállósávban az autója mellett tartózkodott. A balesethez a hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik a jármű áramtalanítását végezték el. A rendőrség az útlezárást péntek délben oldotta fel.

Ebes közelében a 4-es számú főúton a kétszáztizenegyedik kilométerszelvénynél egy pótkocsi kereke kigyulladt. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a jármű vezetője a tüzet eloltotta, így a tűzoltók a visszahűtést végezték el.

Vonatgázolás is történt pénteken Püspökladány közelében. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a mintegy 360 utas mentesítő vonatra való átszállásában segítettek.

Berettyóújfalu közelében, a 42-es számú főút harmincötödik kilométerszelvényénél egy kamion az árokba borult. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a kamiont átvizsgálták, majd áramtalanították. A sofőr a balesetben nem sérült meg.

A debreceni hivatásos tűzoltók két leszakadt faághoz vonultak pénteken. A debreceni Hadházi úton egy kőrisfa ága hasadt le, a Faraktár utcában pedig egy eper fa egyik ága veszélyeztette a gyalogos forgalmat. A tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Hajdúböszörményben, a Désány István utcában egy elkorhadt faág a telefonvezetékre szakadt délután, azt a város hivatásos tűzoltói kézi erővel távolították el.

Egy terepjáró az útról lesodródott és a szántáson oldalára borult péntek délután Hajdúböszörmény közelében a 3323-as számú úton. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a jármű vezetőjét az autó szélvédőjén keresztül kimentették. A mentőszolgálat a sérültet kórházba szállította.

Este egy személyautó az M3-as autópályán, Görbeháza közelében az úttest melletti vizesárokba csúszott. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járművet, majd áramtanították azt. Az autóban ketten utaztak, sérülést nem szenvedtek.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy családi ház pincéjében szombat délelőtt Debrecenben, az Ödön utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói riasztották, akik egy vízsugárral fojtották el a lángokat. A mentőszolgálat a helyszínről két embert kórházba szállított.

Egy motorkerékpár és egy személyautó ütközött össze vasárnap délelőtt Hajdúböszörményben, a Külső-Hadházi és Középkert utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a területet biztosították a rendőrség kiérkezéséig. A mentőszolgálat a motorost kórházba szállította.

Kigyulladt egy személygépkocsi vasárnap délután a 33-as számú főúton, Hortobágy közelében. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a teljes terjedelmében lángoló autót egy vízsugárral oltották el. A vezetője idejében el tudta hagyni a járművet, így nem sérült meg a tűzben.

 

Fotós: Debreceni HTP, Berettyóújfalui HTP, Hajdúszoboszlói KÖ, Balmazújvárosi ÖTP

 

Kapcsolódó képek:

Hétvégén történtek a megyében Hétvégén történtek a megyében Hétvégén történtek a megyében
>>> További képek a galériában <<<