Hírek


Újra ifjúsági verseny
2019. április 16. 18:06
Lángokat oltottak, füstsátorban tájékozódtak és vízkárelhárításban is helyt álltak a diákok ismét a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyén. Április 16-án rendezték meg a megyei selejtezőt azoknak a diákoknak, akik hónapok óta készültek a katasztrófavédelmi megmérettetésre. A cél nem kevés volt idén sem, hiszen a győztes fiatalok képviselik majd a Hajdú-Bihar megyei diákokat április 26 -27-én az országos döntőben, Budapesten.

A tizenkét állomáson a mentési feladatok mellett, iparbiztonsági activity, elsősegélynyújtás és közlekedésbiztonság is várta a versenyzőket. A feladatok megoldásánál nem csak a tudást, hanem a rátermettséget és a gyorsaságot is értékelték az állomásparancsnokok. A nap végén Kovács Ferenc tű. dandártábornok a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója adta át az elismeréseket, aki megköszönte a felkészülésben résztvevő oktatóknak is a munkájukat, valamint elmondta, hogy a fiatalok képzése továbbra is szívügye a katasztrófavédelemnek.

Az összesített eredmények mellett a Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei szervezete és a TIVIZIG Hajdúszoboszlói szakaszmérnöksége is különdíjakat adott át.

Összesítésben általános iskolás korcsoportban:
l. hely: Szent Piroska Görög Katolikus Általános Iskola
II. hely: Ibolya Utcai Általános Iskola 
III. hely: Balmazújvárosi Általános Iskola Dózsa György úti Tagintézmény

Középiskolás kategóriában:
l. hely: Szép Ernő Kollégium
II hely: Összefogás Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Jövőjéért Közéleti Egyesület
III hely: Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bessenyei György Szakgimnázuma "Beskó"

Fotós: Szabó Tamás- HBMKI

 

Kapcsolódó képek:

Újra ifjúsági verseny Újra ifjúsági verseny Újra ifjúsági verseny
>>> További képek a galériában <<<