Hírek


Csütörtökön sok szabadtéri tűz volt a megyében
2019. április 12. 09:07
Csütörtökön szabadtéri tüzekhez vonultak az egységek nagyrészt. Késő délután Halomba rakott fenyőfa hulladék égett egy hektárnyi területen Nyírlugos és Nyírbéltek között. Előtte egy debreceni lakásban keletkezett tűz az Ibolya utcában.

Nyírlugos és Nyírbéltek között három ezer négyzetméteren égett az akácos aljnövényzet. A nyíradonyi és nyírbátori hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. 

Egy húsz méter magas fa egyik ága az úttestre dőlt a debreceni Balogh Mihály utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolították a faágat.  

Ezer négyzetméteren égett az akácos aljnövényzet Hosszúpályiban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Balmazújvároson, a Juhász utca és a József Attila utca kereszteződésében két személygépkocsi ütközött össze tegnap délben. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították és az üzemanyagfolyást megszüntették.

Fiatal akácos aljnövényzete égett egy hektáron Hosszúpályiban, a Csata utcában. A debreceni hivatásos  és a létavértesi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kétszáz négyzetméteren égett az avar és foltokban a kukorica tarló Monostorpályiban, a Táncsics utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték el a tűz oltását.

Tűz keletkezett tegnap délután Debrecenben, az Ibolya utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók mellett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A negyedik emeleti lakásban a tűz a konvektor gázbekötő csövét is károsította, a gázt begyújtotta, de a tűzoltók kiérkezésére a lángok kialudtak. A tűzoltók a lakást átvizsgálták. Az ott élő egy ember ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Halomba rakott fenyőfa hulladék égett egy hektárnyi területen Nyírlugos és Nyírbéltek között. A nyíradonyi, a nyírbátori hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Késő este Debrecenben, a Doboka utcában egy családi ház kéményében a korom izzott. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal eltávolították az izzó részeket. A ház fűthető maradt.

Fotós: Nyíradonyi KÖ, Debreceni HTP, Balmazújvárosi ÖTP

 

Kapcsolódó képek:

Csütörtökön sok szabadtéri tűz volt a megyében Csütörtökön sok szabadtéri tűz volt a megyében Csütörtökön sok szabadtéri tűz volt a megyében
>>> További képek a galériában <<<