Hírek


Március tizenöt
2019. március 14. 18:02
Szolgálati jeleket és elismeréseket is adtak át ma délután az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepségén. Kovács Ferenc tű. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója ünnepi beszédében elmondta, hogy hogyan becsülték meg elődeink az 1848. március 15-én elindult szabadságot. Az igazgató arról is beszélt, hogy a szabadság csak lehetőség, nem örökkévaló, amelyért újra meg újra meg kell küzdeni.

Az ünnepi megemlékezés után a szolgálati jelek és az elismerések átadása következett. Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere „Bátorságért érdemjel” elismerésben részesítette a Hajdúszoboszlói Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltóit Balla Bence tű. őrmestert és Györösi Sándor Máté tű. őrmestert. 2018. november 26-án Hajdúszoboszlón, a Böszörményi utcában egy családi házban keletkezett tűz. A lakásban nagy mennyiségű ruhanemű és szemét volt felhalmozva, ami lángra kapott. A sűrű füst és a magas hőterhelés ellenére a kiérkező egység bement az épületbe, ahol Balla Bence tű. őrmester és Györösi Sándor Máté tű. őrmester egy eszméletlen sérültet találtak, akit kivittek a ház udvarára. A sérült légzése és keringése nem volt érzékelhető, ezért Balla őrmester és Györösi őrmester megkezdték a sérült újraélesztését. A gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a sérült életét megmentették. Az érdemjelet a Belügyminisztérium központi ünnepségén adták át a tűzoltóknak.

20 éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül, szolgálati jelet kapott Káplár Zoltán György tű. őrnagy, az ellenőrzési szolgálat kiemelt főelőadója, Deák Szabolcs c. tű. főtörzszászlós, a Hajdúböszörményi Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnoka, Csuzi László c. tű. törzszászlós, a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelője, Eördögh László c. tű törzszászlós, a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelője, Szabó László c. tű. főtörzsőrmester, a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság megbízott különlegesszer-kezelője, Milotai László c. tű. zászlós, a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelője, Boros János c. tű. főtörzsőrmester, a Püspökladányi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetője, és Máró Imre c. tű. főtörzsőrmester, a Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetője.

A nemzeti ünnep alkalmából igazgatói elismerésben részesítette Kovács Ferenc tű. dandártábornok Aszalós Sándor tű. alezredest, a Püspökladányi Katasztrófavédelmi Kirendeltség osztályvezetőjét, Kristóf Zoltán tű. őrnagyot, a Megyei Főügyeleti Osztály ügyeletvezetőjét, Petruska Gergő tű. századost, a Püspökladányi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnokhelyettesét, Varga Gábor tű. századost, a Berettyóújfalui Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnokhelyettesét, Szűcs Gyula c. tű. főtörzszászlóst, a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Kiss Zoltán c. tű. törzszászlóst, a Hajdúszoboszlói Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokát, Orosz Péter c. tű. zászlóst, a Hajdúszoboszlói Katasztrófavédelmi Őrs megbízott szerparancsnokát, Szatmári Zoltán c. tű. zászlóst, a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, Tamási Edit c. tű. zászlóst, a Debreceni Katasztrófavédelmi kirendeltség referensét, Gál László Ferenc c. tű. főtörzsőrmestert, a Hajdúszoboszlói Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokát, Zolnai Sándor c. tű. főtörzsőrmestert, a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, Csaba György tű. törzsőrmestert, a Nyíradonyi Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokát, Szabadi Tamás c. tű. törzsőrmestert, a Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjét, Siró Norbert tű. őrmestert, a Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját valamint Dorogi Valéria rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály szakügyintézőjét.

Fotós: dr. Tóth Gabriella tű. alezredes

 

Kapcsolódó képek:

Március tizenöt Március tizenöt Március tizenöt
>>> További képek a galériában <<<