Hírek


Együttműködés a megelőzés jegyében
2019. március 12. 11:48
Napjainkban egyre fontosabbá vált a fiatal felnőttek, diákok biztonságos közúti közlekedésre nevelése, annak tudatosítása, hogy sokszor az életük múlhat azon, hogy betartják-e a közlekedési szabályokat vagy sem.

Együttműködési megállapodást írt alá Dr. Kahler Ilona Márta, a Debreceni Törvényszék elnöke, dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Pintér Tamás tűzoltó ezredes, igazgató-helyettes 2019. március 12-én a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon, amelynek célja a rendőrség „Törés-Pont” elnevezésű közlekedésbiztonsági programjának további népszerűsítése.

A bíróság, a rendőrség és a katasztrófavédelem számára fontos a fiatal felnőttek, diákok biztonságos közúti közlekedésre nevelése, annak tudatosítása, hogy sokszor az életük múlhat azon, hogy betartják-e a közlekedési szabályokat vagy sem.

Az együttműködők célja a fiatalok közlekedési moráljának javítása és életszemléletük pozitív fejlesztése gyakorlati tapasztalatok megosztásán keresztül. Ehhez hozzájárul a megtörtént tragikus események szemléltetése preventív és oktató jellegű előadásokon.

A TÖRÉS-PONT baleset-megelőzési program az Egyesült Királyság és Németország után Magyarországon Hajdú-Bihar megyében indult el elsőként, amely kifejezetten a középiskolás korosztályt célozza meg. A projekt hazai neve: TÖRÉS-PONT, mottója: „A baleseteket emberek okozzák.”

Hajdú-Bihar megyében több éve mind a tanárok, mind a diákok körében nagy népszerűségnek örvend az előadássorozat, amelyeken Suba István r. százados, a Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára, Dr. Tóth Ildikó a Hajdúböszörményi Járásbíróság elnöke, Horváth István a Debreceni Mentőállomás mentőápolója és Hadházi Dániel tűzoltó őrmester a rendőrség, a bíróság, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem szemszögéből mondanak el és képekkel szemléltetnek halálos közúti közlekedési baleseteket.

Fotós: Dobó Dénes

 

Kapcsolódó képek:

Együttműködés a megelőzés jegyében Együttműködés a megelőzés jegyében