Hírek


Tüzek és műszaki mentések hétfőn
2019. március 12. 08:42
Műszaki mentésekhez, avartüzekhez riasztották a megye tűzoltóit hétfőn. Munkát adott egy lakóingatlanban keletkezett tűz is berettyóújfalui hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltóknak tegnap.

Lesodródott az útról és a Tűzcsapnak ütközött egy személygépkocsi vasárnapról hétfőre virradó éjjel Debrecenben, a Repülőtéri úton. A debreceni hivatásos tűzoltók feszültsgémentesítették a sérült járművet. Az autóban ketten utaztak, közülük egy embert a mentőszolgálat kórházba szállított.

Úttestre dőlt egy nagyméretű fa, hétfőn éjjel a 42-es számú főút 47-es kilométerszelvényénél. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el forgalmi akadályt képező növényt.

Megbontotta a szél egy családiház zsindely tetőzetét tegnap reggel, Hajdúnánáson a Gábor Áron utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével szüntették meg a veszélyhelyzetet.

Vakolat hullott egy társasház faláról tegnap délelőtt a Vásáry István utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók emelő segítségével eltávolították a gyalogos forgalmat és a parkoló járműveket is veszélyeztetető vakolatot.

Egy tizenhat méteres fa ága lehasadt és a gyalogos forgalmat is veszélyeztette tegnap délelőtt  Debrecenben, az Erzsébet utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók, emelő segítségével eltávolították a veszélyes faágat.

Avartüzekhez is riasztották tegnap a megye tűzoltóit. Lángolt az aljnövényzet Hajdúszoboszlón, a Téglagyári úton, Püspökladány és Kaba között a 4-es számú főút mellett. Nádudvar külterületén a nádas égett, míg Hosszúpályi külterületén az árokpart lángolt közel ezer négyzetméternyi területen. A megye tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kiégett egy családiház lakószobája  Pocsajban a Kossuth utcában tegnap kora este.  A tűz átterjedt a tetőszerkezetre is.  A berettyóújfalui hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugár segítségével oltották el a tüzet. Információink szerint az eset során nem történt személyi sérülés.

Fának  ütközött egy személygépkocsi tegnap este Hosszúpályi közelében a 4808-as számú főúton. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolították az autóra borult fákat. Ezt követően a járműben egyedül utazó sofőrt is kiszabadították, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak akik, kórházba szállították. 
 

Fotós: Debreceni HTP, Püspökladányi HTP, Berettyóújfalui HTP

 

Kapcsolódó képek:

Tüzek és műszaki mentések hétfőn Tüzek és műszaki mentések hétfőn Tüzek és műszaki mentések hétfőn
>>> További képek a galériában <<<