Hírek


A hétvégén már szabadtéri tüzekhez is vonultak a tűzoltók
2019. február 11. 08:01
Pénteken kétszer vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók műszaki mentésre. Szombaton egy konyhában égtek berendezési tárgyak. Vasárnap pedig több szabadtéri tűzhöz vonultak az egységek.

Pénteken kétszer vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók műszaki mentésre. Reggel a Rózsástelep utcában esett el egy idős ember, aki nem tudta a mentőszolgálatot beengedni otthonába. A tűzoltók az ablakot kifeszítették és bejutottak a lakásba, a sérült kórházba került. Délután a Szepességi utcába vonultak az egységek. Egy idős nő otthonába nem tudtak bejutni a mentősök, ezért a tűzoltók az ablakot kinyitották, majd a sérültet átadták nekik.

Délelőtt egy üres telken Hajdúböszörményben, a Bolyai János utcában összehalmozott fahulladék égett. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Szombat kora délután egy földszinti lakás konyhájában egy páraelszívó és egy konyhaszekrény kapott lángra Debrecenben, a Darabos utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki, de jelentős anyagi kár keletkezett.

Késő délután Berettyóújfaluban, a Szillér utcában harminc négyzetméteres területen műanyag szemét égett, amelyről a tűz átterjedt fa csemetékre is. A lángokat a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Két méter mély gödörbe esett egy idős ember vasárnap délelőtt Egyeken, a Damjanich utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a mentőszolgálattal közösen a sérült nőt kiemelték a gödörből. A mentősök ezután őt kórházba szállították.

Egy hektáros területen a száraz gaz égett vasárnap délután Hosszúpályiban, a Sport utcában. A tűz közeli kerítést és lakóházat is veszélyeztetett. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Aljnövényzet égett tegnap a debreceni Lázár utcában is. A tűz közel öt hektáros területet érintett. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Kerti hulladék lángolt a debreceni Fóliás utcában is. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Fotós: Berettyóújfalui HTP, Debreceni HTP

 

Kapcsolódó képek:

A hétvégén már szabadtéri tüzekhez is vonultak a tűzoltók A hétvégén már szabadtéri tüzekhez is vonultak a tűzoltók A hétvégén már szabadtéri tüzekhez is vonultak a tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<