Hírek


A hét szén-monoxidos esettel kezdődött
2019. február 05. 08:08
Mérgező gáz jelenlétét mutatták ki a püspökladányi hivatásos tűzoltók hétfőn hajnalban egy családi ház egyik szobájában Földesen, a Haladás utcában. Nyitott ablakok mellett is magas szén-monoxidot mértek a tűzoltók.

Mérgező gáz jelenlétét mutatták ki a püspökladányi hivatásos tűzoltók hétfőn hajnalban egy családi ház egyik szobájában Földesen, a Haladás utcában. A szobában egy fa tüzelésű kályha üzemelt, amely erősen füstölt. Az ott lakó nő hívta az egységeket, akik átvizsgálták a fűtőberendezést és méréseket végeztek. A tűzoltók nyitott ablakok mellett is magas szén-monoxid koncentrációt mértek a levegőben. A mentőszolgálat a ház lakóját kórházba szállította, aki szén-monoxid mérgezést szenvedett. 

Tegnap három hasonló esethez vonultak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói. A debreceni Csapó utcában egy negyedik emeleti lakásba kellett bejutniuk hajnalban. A lakásban élő idős nő elesett és nem tudta az ajtón beengedni a mentőszolgálatot. A tűzoltók az ajtót kéziszerszámokkal kinyitották és a sérültet a mentőszolgálatnak átadták. Pár órával később a Domokos Lajos utcába riasztották őket, ott a nyolcadik emeleti lakás tulajdonosa lett rosszul. A tűzoltók ott is az ajtón keresztül jutottak be, amelyet egy ajtófeszítővel nyitottak ki, majd a sérültet átadták a mentőszolgálatnak. Este a Jerikó utcában is egy idős ember került bajba, miután a tűzoltók bejutottak a lakásba, a mentőszolgálat kórházba szállította a sérültet.

Az M35-ös autópályán egy útjelző táblába beleakadt egy ponyva és az fennakadt. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a ponyvát.