Hírek


A legjobb sportolókat és a legeredményesebb igazgatóságokat díjazták
2019. február 01. 11:42
Ünnepélyes keretek között vették át elismerésüket január 31-én a Belügyminisztérium és a rendvédelmi szervek 2018. évi országos pontszerző bajnokságának legjobbjai a Rendőrség Igazgatási Központjában. A legeredményesebb igazgatóságok képviselői mellett a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kiképzőket és sportszervezőket is díjazták. A katasztrófavédelmi szervek bajnokságát a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyerte.

A Belügyminisztérium képviseletében dr. Kontrát Károly parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes és Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár vett részt az eseményen. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság részéről Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, humánszolgálat-vezető és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke, Berecz György tűzoltó ezredes adta át az elismeréseket és díjakat.
 
A katasztrófavédelmi szervek 2018. évi országos pontszerző bajnokságát kiélezett küzdelemben a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyerte, megelőzve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei, valamint a harmadik helyezett Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot. A bajnokság első tíz helyezettje az állomány sporttevékenységének javítására, a feltételek fejlesztésére jelentős sportszervásárlási lehetőséget kapott az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesülettől.
 
Az ünnepségen belügyminiszteri elismerésben részesültek a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtók, valamint a legeredményesebb kiképzési és sportszervezési tevékenységet végzők. Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere tűzoltósági tanácsosi címet adományozott dr. Rubint Csaba tűzoltó őrnagynak, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársának, és emléktárgyat pedig Trszkits Gábor tűzoltó őrmesternek, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárművezetőjének.
 
Kiemelkedő kiképzési, oktatásszervezési és sportolói tevékenysége elismeréséül dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, főigazgató tárgyjutalomban részesítette Duray Gergely tűzoltó főhadnagyot, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Galiba Gábor tűzoltó alezredest, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából, továbbá a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon szolgáló Simon Csaba tűzoltó főtörzsőrmestert, és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából Vörös László tűzoltó alezredest. Főigazgatói elismerést vett át a katasztrófavédelem oktatási-kiképzési tevékenységének támogatásáért Baranyai Henriett rendőr őrnagy, a BM Rendészeti Vezető-kiválasztási, Vezetőképzési és Továbbképzési Főosztály állományának tisztje is.
 
A Magyar Rendészeti Sportszövetség elismeréseként tárgyjutalomban részesült Matisz-Popják Ildikó tűzoltó százados a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából, Péceli Tamás tűzoltó őrmester a fővárosból, Rácz AndreaTolna megyéből és dr. Kovács Gáborné tűzoltó főhadnagy a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ állományából.
 
Azon kollégákat, akik sporteredményükkel, illetve a katasztrófavédelem sportéletének szervezése során végzett kimagasló munkájukkal arra érdemessé váltak, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ismerte el. Csillik Annamária tűzoltó zászlós Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, az OKF állományában szolgáló Dobos Gábor tűzoltó alezredes, dr. Szentkirályiné dr. Sovány Ágnes tűzoltó alezredes a Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság, Kaufmann-né Bozárt Brigitta a Gazdasági Ellátó Központ, és Németh Melinda tűzoltó százados a Pest megyei igazgatóság állományából, a fővárosban szolgáló Sautek Sándor tűzoltó alezredes, Sebők Dávid tűzoltó őrmester a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából, Tóthné Orbán Judit a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ munkatársa, valamint a Vas megyei igazgatóságról Borbás Tibor tűzoltó főtörzsőrmester vehetett át ajándékutalványt.

Fotós: Németh Barbara – BVOP és Péter Zsolt tű. alezredes – BM OKF GEK, Marton Gergely tű. alezredes

 

Kapcsolódó képek:

A legjobb sportolókat és a legeredményesebb igazgatóságokat díjazták A legjobb sportolókat és a legeredményesebb igazgatóságokat díjazták A legjobb sportolókat és a legeredményesebb igazgatóságokat díjazták