Hírek


Változatos beavatkozások jellemezték a hétvégét
2019. január 14. 10:12
Pénteken délután kétszer vonultak a tűzoltók segítségnyújtásra a megyében. Idős emberek otthonaikban rosszul lettek és nem tudták beengedni a mentőszolgálatot az ajtón. Szombaton és vasárnap pedig többször riasztották az egységeket a debreceni Simonffy utca, ahol egy lakatlan házban keletkezett tűz. Ezen kívül eldugult kémények is okoztak gondot a hétvégén.

Péntek délelőtt egy sertéstelepen Nagyhegyes külterületén egy gázpalack egy fóliát gyújtott meg. A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet az ott lévő tulajdonos eloltotta porral oltó készülékkel. A tűzoltó egységek a gázpalackot visszahűtötték és az épületet átszellőztették.

Két személygépkocsi ütközött össze péntek délben Hajdúnánás külterületén, a 3805-ös számú úton. A baleset következtében az egyik autó egy árokba, míg a másik jármű egy csatornába borult. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki.

Pénteken délután kétszer vonultak a tűzoltók segítségnyújtásra. Hajdúszoboszlón, a Hősök terén egy első emeleti lakásba kellett a hajdúszoboszlói hivatásos egységnek bejutnia, mert az ott élő idős ember rosszul lett. A tűzoltók az ajtót felfeszítették és a sérültet a mentőszolgálatnak átadták. A debreceni Felsőjózsai utcába is riasztották a tűzoltókat, ahová az ablakon keresztül jutott be a debreceni hivatásosak. A lakásban élő idős embert a mentőszolgálat kórházba szállította. 

Lerakodott korom gyulladt meg péntek délután Ebesen, a Vadas utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével eltávolították az izzó részeket. A ház fűtése más módon megoldott maradt.

Este Debrecenben, a Simonffy utcában egy lakatlan épületben tűz keletkezett, amelyhez riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az egység egy vízsugárral oltotta el a tüzet.

Tegnap reggel a 4-es számú főúton, Ebes közelében egy személyautó árokba csúszott. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították azt. A balesetben nem sérült meg senki.

Egy macska villanyoszlop tetejére mászott szombat délelőtt Hajdúböszörményben, a Fazekas Gábor utcában. A gazdája személyesen kérte a tűzoltók segítségét. A hajdúböszörményi hivatásos egység is megállapította, hogy a macska a vezetékek közelében közvetlen életveszélynek volt kitéve. A tűzoltók kérték az áramszolgáltatók segítségét, akik az érintett vezetéket kiszakaszolták és ezt követően a macskát is lementették az oszlopról. Az eset során az állat nem sérült meg.

Füst áramlott vissza Debrecenben a Kálmáncsehi utcában egy családi ház kéményéből. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak a helyszínre, akik átvizsgálták a kéményt és kéziszerszámok segítségével a kéményben keletkezett dugulást eltávolították. A ház egyéb módon fűthető maradt. Később a debreceni Vadles utcába is eldugult kémény miatt vonultak a tűzoltók, ahol hasonlónak kéziszerszámokkal végezték a beavatkozást a tűzoltók. Mind a két esetben felhívták a lakók figyelmét a kémény felülvizsgálatára.

Tűz keletkezett a debreceni Simonffy utcában egy lakatlan épületben szombat délután. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Vasárnap napközben kétszer is riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat egy elhagyatott házhoz Debrecenbe, a Simonffy utcába. A tűzoltók egy-egy vízsugárral oltották el a lángokat.    

Létavértes és Monostorpályi között egy személygépkocsi az árokba csúszott vasárnap késő délután. A létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik kézierővel visszatolták a járművet az útra.

Fotós: Debreceni HTP, Hajdúszoboszlói KÖ, Hajdúböszörmény KÖ

 

Kapcsolódó képek:

Változatos beavatkozások jellemezték a hétvégét Változatos beavatkozások jellemezték a hétvégét Változatos beavatkozások jellemezték a hétvégét
>>> További képek a galériában <<<