Hírek


Eseménydús hétvége után
2018. október 08. 09:42
Pénteken füstölőben szalonna és kolbász égett Balmazújvároson. Kéménytűz volt szombaton Aradványpusztán. Vasárnap hajnalban pedig egy debreceni gyógyszergyár telephelyén kétszáz liter sósav folyt ki egy tartályból egy kármentő gödörbe.

Délelőtt egy üvegszálas kuka égett teljes terjedelemében Debrecenben, egy Borzán Gáspár utcai buszmegállóban. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fojtották el a lángokat.

Balmazújvárosban egy húsüzem területén, szilárd falazatú épület, vasszerkezetű, megközelítőleg két négyzetméter területű füstölőjében elhelyezett szalonna és kolbász égett, amit a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vízsugárral oltottak el, így a tűz nem terjedt át másra.  

Trágya gyulladt ki Hajdúszoboszlón, amit kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltottak el a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók, pénteken délelőtt. 

Koradélután Hajdúdorogon, a Nánási utcában egy idős hölgy begyújtott a cserépkályhába, nagy füstöt okozva ezzel.  A hajdúnánási tűzoltók átszellőztették a helyiséget és a kéményrendszert is átvizsgálták. 

Debrecenben, a Szeged utcában háromszáz négyzetméteren száraz gaz, avar égett. A hivatásos egységek kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a tüzet. 

Szombaton reggel a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat Aradványpusztára, egy Iskola utcai családi házhoz riasztották. A kéményben lerakódott égéstermék égett. A tűzoltók a kéményt kitisztították. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton kora délután Hajdúbagos külterületén két hektáron gaz, avar és levágott fa hulladék égett. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok használatával oltottak el a tüzet. 

Hajdúböszörményben, a Külső-Nánási utcában is kigyulladt az aljnövényzet mintegy százötven négyzetméteren. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Hosszúpályiban, egy Nefelejcs utcai ház kéményébe begyújtottak, a füst azonban a lakótérbe áramlott vissza. A debreceni hivatásos tűzoltók a kéményt kitisztították, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt. 

Kukorica tarló égett foltokban szombaton délután, megközelítőleg egy hektáron a 4211-es számú út, negyedik kilométerszelvényénél, körülbelül ötszáz méterre az úttól. A püspökladányi tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral állították meg a lángok tovaterjedését. 

Debreceni gyógyszergyár telephelyén kétszáz liter sósav folyt ki egy tartályból egy kármentő gödörbe, vasárnap hajnalban. A debreceni, a hajdúböszörményi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók mellett a gyár létesítményi tűzoltói is az anyag hígítását végezték porlasztott vízsugarakkal. A katasztrófavédelem mobil labor egysége méréseket végzett, melyek a veszélyes anyag jelenlétét nem mutatták ki a levegőben. A területen dolgozó emberek a beavatkozás idejére a helyszínt elhagyták.

Négy hektáron a nádas égett vasárnap Hajdúszoboszlón, a Papp István utcában. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Délután Hosszúpályi külterület, a 4808-as számú út mellett kukoricatarló égett, peremégéssel. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Fotós: Balmazújvárosi ÖTP, Debreceni HTP, Nyíradonyi KÖ

 

Kapcsolódó képek:

Eseménydús hétvége után Eseménydús hétvége után Eseménydús hétvége után
>>> További képek a galériában <<<