Hírek


"Születésnap"
2018. július 10. 15:10
Száznegyven éve őrzik Biharnagybajomban és a környékén élők nyugalmát az önkéntes tűzoltók. Hajdú-Bihar megye csücskében fekvő nagyközség jelenleg harminc képzett tűzoltó taggal büszkélkedhet, akik megannyi műszaki beavatkozáson és tűzoltóson vettek részt a múlt években is. A megyében a kabai önkéntesek után a biharnagybajomi önkéntes tűzoltók segítik legtöbbször az önkormányzati és a hivatásos tűzoltók munkáját.

A kerek évfordulót az önkéntes tűzoltók június 6-án pénteken a biharnagybajomi Művelődési Házban ünnepelték meg. Az ünnepi állománygyűlésen először Biharnagybajom polgármestere, Szitó Sándor, majd az egyesület leköszönő elnöke Dobos Sándor, az új elnök Horváth Tibor mondott köszöntőt. Ezután a püspökladányi katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Kiss Lajos tűzoltó alezredes, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Tűzoltószövetség elnöke, Györgyfi Sándor köszöntötte a megjelenteket és méltatta az elmúlt 140 év eredményeit.

A méltató szavak mellett a község vezetői egy fotókiállítással is készültek a résztvevőknek, melyhez a száznegyven éves önkéntes tűzoltók relikviáit és fotóarchívumát használták fel.

Fotós: Szűcs Sándor-Biharnagybajom

 

Kapcsolódó képek:

>>> További képek a galériában <<<