Hírek


Szabadtéri tüzekkel és műszaki beavatkozásokkal telt a hétvége
2018. július 09. 09:32
Sárrétudvari külterületén Szerep irányában hatvan hektáros terület égett le péntek délután, mellette harminc körbála és egy bálázógép gyulladt ki. A püspökladányi hivatásos tűzoltók mellett az oltásban részt vettek a sárrétudvari önkéntes tűzoltók is.

Péntek reggel Hajdúböszörményben, a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában egy gázvezeték megsérült földmunka végzése közben, a gáz szivárogni kezdett. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a területet biztosította. A gázszolgáltató a sérült vezetéket kijavította.

Egy személygépkocsi egy motorossal ütközött össze péntek délelőtt Mikepércsen, a Petőfi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, a mentőszolgálat a motorkerékpár vezetőjét kórházba szállította. A műszaki beavatkozás a rendőrség teljes útzára mellett zajlott.

Hajdúhadházon, a Silye Gábor utcában a száraz fű kigyulladt péntek délután. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal végezték el az utómunkálatokat.

Földes külterületén egy bálázógép csapágyháza égett péntek délután. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők kézi tűzoltó készülékkel eloltották a tüzet, majd a tűzoltók a szintén lángra kapott tarlós területet kéziszerszámokkal oltották el.

A komádi önkormányzati tűzoltók a Damjanich utcába riasztották péntek délután. Hatvan négyzetméteres területen a száraz avar lángolt, a tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Sárrétudvari külterületén Szerep irányában hatvan hektáros terület égett le péntek délután, mellette harminc körbála és egy bálázógép gyulladt ki. A püspökladányi hivatásos tűzoltók mellett az oltásban részt vettek a sárrétudvari önkéntes tűzoltók is. A tűz során jelentősebb anyagi kár keletkezett. 

Két hektáros területen a búzaszalma és száz négyzetméteren összerakott trágya gyulladt meg péntek délután. A hajdúböszörményi, a hajdúnánási és a debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a tüzet.

Hajdúszoboszlón, a Szép Ernő utcában egy húsz méteres fa egyik ága egy személygépkocsira esett. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a faágat.

Egy személygépkocsi árokba borult péntek késő délután Berettyóújfalu közelében a 4812-es számú úton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták az autót, majd elvégezték a jármű feszültségmentesítését. Személyi sérülés nem történt.

Pénteken kora este ételleégés történt Debrecenben, egy Kassai úti lakásban. A füst miatt a debreceni tűzoltóknak át kellett szellőztetni a lakást és a folyosót.

Egy hektáros területen Egyeken, a Fő utcában foltokban a tarló égett szombat hajnalban. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött szombat délelőtt Debrecenben, a Füredi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, a mentőszolgálat pedig az autó vezetőjét kórházba szállította.

Berettyóújfaluban, a Honvéd utca végén két autó ütközött össze szombat délután. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű feszültségmentesítését, majd az úttesten szétszóródott törmelékeket összetakarították. Személyi sérülés nem történt.

Késő délután egy mosogatógép gyulladt ki Hajdúszoboszlón, az Álmos utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott élők a tüzet eloltották. A tűzoltók átvizsgálták a mosogatógépet, majd átszellőztették az épületet.

Szalagkorlátnak csapódott egy autó tegnap kora reggel Debrecenben, a Vágóhíd utcában. A megyeszékhely tűzoltói áramtalanították a járművet, a mentőszolgálat pedig kórházba szállította a balesetben érintett embereket.

Tiszavasváriban, az Erdő utcában háromszáz négyzetméteren a nádas égett vasárnap délután. A tiszavasvári önkormányzati és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Késő este Debrecenben, a Sumen utcában egy tizenöt méteres nyárfa nyolc méteres ága parkoló autókra eset. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát, kisebb anyagi kár keletkezett.
 

Fotós: Debreceni HTP, Püspökladányi HTP, Hajdúnánási HTP

 

Kapcsolódó képek:

Szabadtéri tüzekkel és műszaki beavatkozásokkal telt a hétvége Szabadtéri tüzekkel és műszaki beavatkozásokkal telt a hétvége Szabadtéri tüzekkel és műszaki beavatkozásokkal telt a hétvége
>>> További képek a galériában <<<