Hírek


Felkészülés a rendkívül meleg időjárásra
2018. június 08. 09:48
Közbiztonsági referensek koordinációs értekezletét tartották Csökmőn, június 07-én délelőtt. A találkozó legfőbb témáját a következő időszak jelentősebb aktualitásai és a várható helyzetekre adható válaszok képezték.

Az értekezleten megjelenteket Nagy Tibor, Csökmő település polgármestere és Lövei Csaba tűzoltó ezredes, a püspökladányi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője köszöntötte. Az értekezlet további részét Bende Zsolt tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő valamint Rácz Tibor c. tű. őrnagy tartotta. Az értekezleten részt vettek a kirendeltség illetékességi területéhez tartozó települések közbiztonsági referensei, illetve polgári védelmi ügyintézői.

Azokat a problémákat járták körbe, amelyeket a rendkívül meleg időjárás okozhat. Szó esett a hőségriadó idején kialakuló forgalmi akadályokról, illetve az autópályák vagy a nagy forgalmú utak mellett nagy tömegben ott rekedő emberek ellátásáról is. Téma volt még a hőségriadó ideje alatt hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék kezeléséről és a viharkárok elhárításával kapcsolatban jelentkező valamint a szabadtéri égetéssel, aratással és kémény ellenőrzésekkel kapcsolatos önkormányzati és hatósági feladatokról is. Az értekezlettel az idei referensi továbbképzés is megvalósult.

Az értekezlet végén a Berettyóújfalu járás településeitől jelenlévő közbiztonsági referensek részére a NÉBIH Erdészeti Igazgatóság Fire Life project keretében készült szabadtégi és erdőtüzek megelőzésével kapcsolatos szóróanyagok átadása is megtörtént Varga Gábor tű. százados közreműködésével.

Ezt követően pedig szakmai látogatás vette kezdetét, amely során a részt vevők Vécsei Tibor szakaszmérnök vezetésével megtekintették a Berettyó-folyó és a Kutas főcsatorna találkozásához épített szeghalmi szivattyútelepet. Ez a szivattyútelep hivatott arra, hogy a Berettyó és Sebes-Körös folyók között található települések belvízmentesítésében segítséget nyújtson.

Fotós: Bende Zsolt tűzoltó alezredes, Varga Gábor tű. százados

 

Kapcsolódó képek:

Felkészülés a rendkívül meleg időjárásra Felkészülés a rendkívül meleg időjárásra Felkészülés a rendkívül meleg időjárásra
>>> További képek a galériában <<<