Hírek


Eseménydús hétvége
2018. május 14. 08:55
Avartüzek, fakidőlések, műszaki mentések és egy robbanás is munkát adott a megye tűzoltóinak.

Húsz négyzetméteren égett a hulladék Berettyóújfalu külterületén, pénteken éjszaka. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Mintegy ezer négyzetméteren égett az avar pénteken a déli órákban Bagaméron a Szőlőskertben. A nyíradonyi hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kézi szerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Ajtónyitáshoz riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat pénteken későn este Debrecenben a Csapó utcába, ahol egy idős ember gödörbe lépett és beszorult a lába. A tűzoltók feszítővágó segítségével jutottak be az ingatlanba, ahol az udvaron talált embert átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Tűzhelyen felejtett étel gyulladt meg egy tíz emeletes társasház első emeleti lakásában szombaton kora hajnalban Debrecenben az István úton. A tulajdonos a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Rekeszek és egy személygépkocsi is égett szombaton délelőtt Biharnagybajomban a Béke Telepen.  A tűz egy kompresszorházra is átterjedt. A püspökladányi, a szeghalmi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat. A munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az eset során információink szerint személyi sérülés nem történt.

A gyalogos forgalmat is veszélyeztette az a tizenöt méter  magas fa, melynek egy ága lehasadt szombaton délelőtt Debrecenben a Bornemissza utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyessé vált faágat.

Megközelítőleg ezer négyzetméteren égett a száraz avar szombaton délelőtt Debrecenben az Egyletkert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személyautó Komádi külterületén, a Körösújfalu felé vezető úton. A balesethez a komádi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik feszültségmentesítették a járművet. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Mintegy háromszáz négyzetméteren égett az avar Nyírmihálydiban a Gelsi út úton, szombaton a déli órákban. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi  önkéntes tűzoltók két vízsugár és kézi szerszámok segítségével eloltották a lángokat. Szakolykertben is égett az avar. Itt a nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Gázrobbanás történt szombaton éjszaka egy körülbelül negyven négyzetméter alapterületű lakóházban Tiszacsegén a Pacsirta utcában. A robbanás következtében az épület egyik fala kidőlt. A helyszínre az egyeki önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett elvégezték az épület átvizsgálását. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Árokba borult egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Hajdúszovát és Ebes között. Az autóban utazó egy ember, beszorult a roncsba. Őt a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadítottak ki. A sofőrt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Egy hat méteres fa ága szakadt egy személygépkocsira vasárnap reggel a Holló János utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel távolították el a fát a sérült járműről. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött szombaton kora délután Debrecenben a Böszörményi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók a gépjárműveket feszültségmentesítették. A két autóban összesen négyen utaztak. Elsődleges információink szerint a baleset során senki sem sérült meg.

Mintegy háromszáz négyzetméteren égett az avar, szombaton délután Gáborjánban a Szántó János utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Nyírábrányban is a száraz avar kapott lángra szombaton  délután. A püspökladányi hivatásos és a nyírábrányi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kézi szerszámokkal oltották el a tüzet. 

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Debrecen külterületén Haláp közelében vasárnap késő délután. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével végezték el az utómunkálatokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.
 

Fotós: Debrecen HTP;Berettyóújfalu HTP;Püspökladány HTP

 

Kapcsolódó képek:

Eseménydús hétvége Eseménydús hétvége Eseménydús hétvége
>>> További képek a galériában <<<