Hírek


Pályázati lehetőség az önkormányzati tűzoltóságok támogatására
2018. április 16. 11:30
A központi költségvetésben 2018-ban új elemként megjelenik az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztési támogatása. A rendelkezésre álló 225 millió forint felosztása érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Az idén a működéshez biztosított normatíva mellett eszközfejlesztési támogatásban is részesülhet a Magyarországon működő hatvan önkormányzati tűzoltóság, egyenként maximum 5 millió forinthoz juthatnak.

A pályázat kiírását széleskörű szakmai egyeztetés előzte meg, a részletek kidolgozásában részt vett a Magyar Tűzoltó Szövetség és az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége is.

Pályázni az önkormányzati tűzoltóságoknál kötelezően előírt tűzoltó védőeszközökre és tűzoltótechnikai eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő vagy már meglévő technikai eszköz felújítására lehet.

A pályázati dokumentációkat az önkormányzati tűzoltóságoknak május 14-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltósághoz, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek. A beérkezett pályázatokat legkésőbb június 29-ig elbírálják.


 

Kapcsolódó információk: