Hírek


A hétvégén sok riasztás érkezett a tűzoltókhoz
2018. április 16. 09:20
Közúti balesethez vonultak a megyeszékhely tűzoltói pénteken kora délután Debrecenben. Két kamion és két személygépkocsi ütközött össze. Szombaton éjfél előtt pár perccel egy személygépkocsi sodródott le az útról és fának ütközött Hajdúsámson szélén, vezetője a roncsba szorult. Egy füsttel telítődött házhoz riasztották vasárnap délután a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az épületben a tűzoltók egy elhunyt embert találtak.

Péntek délelőtt Berettyóújfaluban, az Arany János utcában egy lakóépület egyik fala kidőlt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet. Az eset során nem sérült meg senki. 

Közúti balesethez vonultak a megyeszékhely tűzoltói pénteken kora délután Debrecenben a 48-as számú főút, ötödik kilométerszelvényéhez. Két kamion és két személygépkocsi ütközött össze. Az egyik kamion egy villanyoszlopot is kidöntött. A tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését. Összesen négy embert érintett a baleset, akik közül egy súlyosan megsérült. 

Családi ház pincéjében gyűlt össze a víz Debrecenben, a Fehérgyarmat utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók két szivattyúval távolították el a vizet. Anyagi kár nem keletkezett.

Péntek este Hajdúszoboszlón, a József Attila utcában egy autó egy másik autóval való ütközés elkerülése érdekében félrerántotta a kormányt és közlekedési lámpának ütközött. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Személyi sérülés nem történt, de nagyobb anyagi kár keletkezett.

Körösnagyharsány és Biharugra között egy személyautó árokba csúszott, pénteken késő este. Az autóban három ember utazott, közülük egy idős nő nem tudott önállóan kiszállni a járműből. A helyszínre a komádi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik az áramtalanítás mellett a mentőszolgálattal közösen kisegítették a nőt az autóból, majd az árokból kihúzták a járművet.

Debrecenben, a Gázvezeték utcában egy személygépkocsi egy vasúti sorompónak ütközött szombat reggel. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Hajdúszovát külterületén árokba hajtott egy autó szintén szombat reggel. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók elvégezték az autó feszültségmentesítését. Személyi sérülés nem történt.

Hatszáz négyzetméteren lángolt délután a nádas Hajdúszováton, a Major Kert utcában. A hajdúszoboszlói egységek egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Debrecenben, a Nagycsere utcában egy hektáron égett az erdő aljnövényzete szombat délután. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Szombat késő délután a debreceni hivatásos tűzoltókat a Mikepércsi útra riasztották. Egy játszótér melletti két méter mély gödör jelentett veszélyt az ott játszó gyerekekre és a járókelőkre. A tűzoltók a területet lezárták és egy betonlappal lefedték a gödröt.

Éjfél előtt pár perccel egy személygépkocsi sodródott le az útról és fának ütközött Hajdúsámson szélén, a Debreceni utcában. A autó vezetője beszorult a roncsba. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez, akik a sérültet az autóból feszítő-vágó berendezés segítségével szabadítottak ki, majd a mentőszolgálatnak átadták.

Liftben rekedt három ember vasárnap hajnalban Debrecenben, a Szent Anna utcában. A lift az első és a második emelet között állt meg, ezért a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység a lift ajtaját kéziszerszámmal kinyitotta. 

Másfél hektáron lángolt a nádas vasárnap délután Konyár külterületén. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók, a létavértesi önkormányzati tűzoltók és a Kálló mentőcsoport négy tagja egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltatták a tüzet. 

Bocskaikertben, a Fenyves úton egy füsttel telítődött házhoz riasztották vasárnap délután a debreceni hivatásos tűzoltókat. A lakóház konyhájában leégett az étel, ez okozta a füstöt. Az épületben a tűzoltók egy elhunyt embert találtak. A társzervek a halál okát vizsgálják. Az eset kapcsán a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le. 

Nyírlugoson, a Fülöpi utcában egy személygépkocsi motortere kapott lángra vasárnap délután. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet az autó tulajdonosa a szomszédai segítségével eloltották. 

Ötven literes szeméttároló égett Debrecenben, a Segner téren kora este. A debreceni hivatásos tűzoltók a lángokat eloltották egy vízsugárral.

Fotós: Debreceni HTP, Hajdúszoboszlói KÖ, Nyíradonyi KÖ

 

Kapcsolódó képek:

A hétvégén sok riasztás érkezett a tűzoltókhoz A hétvégén sok riasztás érkezett a tűzoltókhoz A hétvégén sok riasztás érkezett a tűzoltókhoz
>>> További képek a galériában <<<