Hírek


Hogyan lehet valaki tűzoltó? Pályaorientáció Berettyóújfaluban
2018. március 12. 11:39
A szombati tanítási napot is hasznosan töltötték a József Attila Általános Iskola diákjai, Berettyóújfaluban. Három osztály ötvenegy tanulója ismerkedett meg a laktanyával, a felszerelésekkel és magával a tűzoltói hivatással.

A pályaorientációs napok alkalmat adnak arra, hogy a diákok jobban elmélyüljenek a hivatás szépségével és valós képet kapjanak a tűzoltókra bízott feladatok összetettségéről.

A berettyóújfalui felső tagozatos diákok érdeklődve hallgatták végig a szolgálati napok általános feladatait, betáblázott gyakorlatait. Ezeket a gyakorlatokat azért végzik a tűzoltók a hétköznapokon, hogy a korábban megszerzett tudásukat frissen tartsák, így minden helyzetre felkészülten érkezhessenek a kárhelyszínekre.

Az iskolások a szakfelszerelések, mint például a feszítővágó berendezés, a tömlő, és a sugárcsövek megismerése után egy próbariasztáson vettek részt. A jel elhangzásától egészen a vonulás megkezdéséig figyelhették a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók gyors reagáló képességét. A bemutató után sok kérdés érkezett a hivatásosokhoz, többek között arról, hogy hogyan lehet valaki tűzoltó.

Fotós: Varga Gábor tű. százados

 

Kapcsolódó képek:

Hogyan lehet valaki tűzoltó? Pályaorientáció Berettyóújfaluban Hogyan lehet valaki tűzoltó? Pályaorientáció Berettyóújfaluban Hogyan lehet valaki tűzoltó? Pályaorientáció Berettyóújfaluban
>>> További képek a galériában <<<