Hírek


Szombaton és vasárnap történt
2018. március 12. 09:00
Vasárnap kora reggel Debrecenbe, a Bartók Béla utcai kórházba riasztották a tűzoltókat. A második emeleten az egyik szobában négy ágy kapott lángra, majd a tűz átterjedt a berendezési tárgyakra is. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók ötvenkét embert mentettek ki a füsttel telítődött épületrészből, eközben két vízsugárral eloltották a lángokat.

Tiszavasváriban, a Szabolcska Mihály utcában egy nyolcvan négyzetméteres családi ház kéményében a lerakódott korom izzani kezdett, szombaton délután. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével az izzást megszüntették, a hajdúnánási hivatásos tűzoltók pedig helyszíni ellenőrzést folytattak le.

Vasárnap kora reggel Debrecenbe, a Bartók Béla utcai kórházba riasztották a tűzoltókat. A második emeleten az egyik szobában négy ágy kapott lángra, majd a tűz átterjedt a berendezési tárgyakra is. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók ötvenkét embert mentettek ki a füsttel telítődött épületrészből, eközben két vízsugárral eloltották a lángokat. A későbbi vizsgálatok szerint két ember sérült, akik füstmérgezést szenvedtek. A tűzoltást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Egy személygépkocsi a szalagkorlátot átszakítva az út menti árokba csapódott tegnap délelőtt Hajdúböszörmény közelében a 35-ös számú főúton. Az autóból folyt az üzemanyag, ezt a szivárgást a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók megszüntették, eközben áramtalanították a járművet, majd a kerekeire állították vissza. A mentőszolgálat az autó vezetőjét kórházba szállította. Nagyobb anyagi kár keletkezett.

Bökönyben, a Makarenkó utcában egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött tegnap délelőtt. Az autóban két felnőtt és egy gyermek utazott, az egyik felnőtt kiszabadítását a bökönyi önkéntes, a szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével végezték. A mentőszolgálat a sérülteket kórházba szállította, a gyermekért mentőhelikopter érkezett a helyszínre. A műszaki mentés a rendőrség teljes útzára mellett zajlott.

Konyhában a tűzhelyen felejtett olaj kapott lángra vasárnap délelőtt Debrecenben, a Gyepűsör utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakó ember a lángokat eloltotta. Személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett.

Vasárnap délután háromszáz négyzetméteren a száraz fű meggyulladt Vámospércsen, az Újlétai utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már csak izzott és füstölt a terület, ezt a tűzoltók egy vízsugárral megszüntették.

Fotós: Debreceni HTP, Hajdúböszörmény KÖ, Nyíradony KÖ

 

Kapcsolódó képek:

Szombaton és vasárnap történt Szombaton és vasárnap történt Szombaton és vasárnap történt
>>> További képek a galériában <<<