Hírek


A műszaki mentések mellett a megyei több pontján is a lángokkal küzdöttek a tűzoltók
2018. február 12. 09:15
Odaégett az étel péntek késő délután Debrecenben, az Egyetem sugárúton egy földszinti lakásban. Szombaton teljes terjedelmében lángolt egy ház Debrecen külterületén, a Tornyostanya utcában. Vasárnap a Püspökladányban gyulladt ki a ház, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vizsgálja tűz keletkezési körülményeit.

Debrecenben, egy Poroszlay úti földszinti lakásban egy idős nő péntek tegnap délelőtt rosszul lett és elesett, nem tudott ajtót nyitni. A debreceni hivatásos tűzoltók ajtófeszítő segítségével károkozás nélkül bejutottak a lakásba és a sérültet a mentőszolgálatnak átadták.

Őzet ütött el péntek délben egy személygépkocsi Biharnagybajom külterületén, a 4213-as számú úton. Az autó az ütközés következtében az árokba borult. A püspökladányi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, két embert a mentőszolgálat pedig kórháza szállított.

Péntek délután Egyeken, a Fő utcában tűz ütött ki egy kazánházban, amelyben szalmabálákat is tároltak. A egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. Senki sem sérült meg, de nagyobb anyagi kár keletkezett. 

Odaégett az étel péntek késő délután Debrecenben, az Egyetem sugárúton egy földszinti lakásban. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet az ott lévők eloltották. A tűzoltók az utómunkálatokat végezték el a lakásban, majd kiszellőztették azt. Három embert a mentőszolgálat kivizsgálásra kórházba szállított, a belélegzett füst miatt. 

Tiszalökön, a Napsugár utcában egy hetvenkét négyzetméteres épület tetőszerkezetében a szigetelő anyag meggyulladt szombat reggel. A tiszavasvári önkormányzati és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral oltották el.

Szombat délután Debrecenben, a Kertváros utcában tizenöt méteres magas fa egyik nagy ága lehasadt és egy elektromos vezetékre esett. A debreceni tűzoltók az áramszolgáltató segítségével a faágat eltávolították. 

Szombaton késő este Debrecen külterületén, a Tornyostanya utcában egy huszonnyolc négyzetméteres lakóház teljes terjedelmében lángolt. A házban nem tartózkodott senki, így személyi sérülés nem történt. A tüzet a megyeszékhely tűzoltói két vízsugárral oltották el.

Kigyulladt egy ház vasárnap reggel Püspökladányban, a Esze Tamás utcában. A tűz átterjedt a födémre is, a püspökladányi hivatásos tűzoltóknak két vízsugárral sikerült eloltani a lángokat. A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a tűzeset miatt helyszíni szemlét folytatott le, a keletkezés okát vizsgálják.

Tizenöt méteres juharfa három méteres ága lehasadt és fent akadt Debrecenben, a Budai Nagy Antal utcában. Vasárnap délután a debreceni hivatásos tűzoltók csáklya segítségével eltávolították a faágat.

Fotós: Debreceni HTP, Hajdúnánási HTP

 

Kapcsolódó képek:

A műszaki mentések mellett a megyei több pontján is a lángokkal küzdöttek a tűzoltók A műszaki mentések mellett a megyei több pontján is a lángokkal küzdöttek a tűzoltók A műszaki mentések mellett a megyei több pontján is a lángokkal küzdöttek a tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<