Hírek


Kiemelt események november első hétvégéje
2017. november 06. 08:01
Pénteken a tűzoltók egy lakás tűzből, hőkamera segítségével mentettek ki egy embert, majd Balmazújvároson a katasztrófavédelmi mobil laborjának volt munkája egy rovarirtós eset kapcsán. Szombaton hajnalban teherautók lángoltak Debrecenben. Vasárnap benzin-gázüzemű személygépkocsi égett, Hajdúszoboszlón.

Egy hatvan négyzetméteres földszintes családi ház egyik szobája teljes terjedelmében lángolt pénteken kora délután Debrecenben, a Maróthi György utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók több gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre. A házban egy ember tartózkodott, őt hőkamera segítségével találták meg és hozták ki a tűzoltók a lángoló épületből. A mentőszolgálat kórházba szállította a sérültet. A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le, így a tűz keletkezési okát és az anyagi kár mértékét vizsgálják. Egy embert lakosságvédelmi intézkedés keretében máshol szállásoltak el.

Debrecenben, a Simonffy utca pénteken délután egy százötven négyzetméteres elhagyatott családi ház egyik szobája gyulladt ki, ahol összehordott szemét és bútordarabok voltak. A debreceni tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók a befalazott nyílászárókat bontóbaltával kibontották, hogy az épületet át tudják szellőztetni. Az eset során senki sem sérült meg.

Egy hat négyzetméteres fa és fém oldalfalazatú félig nyitott takarmány tárolóban rágcsáló irtószer füstölni kezdett péntek délután Balmazújvároson, az Esze Tamás utcában. A helyszínre vonultak a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók mellett a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók is, akik az érintett terület háromszáz méteres körzetében védőzónát alakítottak ki. Százhuszonegy embernek kellett az otthonát ideiglenesen elhagynia, amíg a megyei katasztrófavédelmi mobil labor szakemberei méréseit elvégezte és a veszélyes anyagot elszállította. A terülten hidrogén-cianidot mértek, amely később már nem volt kimutatható a levegőben. Egy embert a mentőszolgálat kórházba szállított.

Több teherautó is teljes terjedelmében lángolt szombaton hajnalban Debrecenben, egy Szávay Gyula utcai telephely udvarán. Huszonegy debreceni hivatásos tűzoltó négy vízsugárral oltotta el a tűzet, melyben a három jármű teljesen kiégett egy pedig részben. Az tehergépkocsiknak nem volt rakománya. A lángoló járművek mellett még tizenhárom teherautó, kisbusz, és autó is volt a telephelyen, amelyekre a tűz nem terjedt át, a gyors tűzoltásnak köszönhetően. Az eset során senki sem sérült meg, de jelentős anyagi kár keletkezett. A tűz keletkezési okát a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemle keretében vizsgálta.

Személygépkocsi őzet ütött el a 35-ös számú főút, hetvenedik kilométerszelvényénél szombaton reggel. A helyszínre riasztott hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a gépkocsit feszültség mentesítették. Az autóban hárman utaztak, akik nem sérültek meg. Az őz a baleset következtében elpusztult.

Vakolat hullott egy épület erkélyéről Létavértesen, a Baross utcában, ezáltal a gyalogos forgalmat is veszélyeztette. Szombaton a helyszínre riasztott létavértesi önkormányzati tűzoltók dugólétrán keresztül kéziszerszámok segítségével távolították el az épületről a veszélyes törmeléket.

Személygépkocsi és motorkerékpár ütközött szombaton délben, Debrecenben, a Dóczy utcában. A debreceni tűzoltók a motorból az útra folyt üzemanyagot kéziszerszámok segítségével eltávolították. A motorkerékpár vezetőjét a mentőszolgálat látta el.

Nem tudott ajtót nyitni egy idős ember szombaton délután Debrecenben, az István úton. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül jutottak be a lakásba, ahol az ajtót kinyitották, majd az idős lakót átadták a mentőszolgálatnak.

Személygépkocsi sodródott az árokban szombaton késő délután a 471-es számú főút harmincas kilométerszelvényénél. A helyszínre vonultak a nyíradonyi hivatásos tűzoltók, akik a járművet áramtalanították. Az autóban egy ember utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Teljes terjedelmében égett egy benzin-gázüzemű személygépkocsi vasárnap délelőtt Hajdúszoboszlón, a Vasvári Pál utcában. A helyszínre riasztott hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A jármű gáztartálya a tűz során megsérült, azonban a benne levő gáz a túlnyomásos szelepen keresztül a szabadba távozott, így robbanásveszély nem állt fenn. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fotós: Debreceni HTP, Hajdúszoboszlói KÖ, Hajdúböszörmény KÖ

 

Kapcsolódó képek:

Kiemelt események november első hétvégéje Kiemelt események november első hétvégéje Kiemelt események november első hétvégéje
>>> További képek a galériában <<<