Hírek


Három megye katasztrófavédelmi mobil laborja gyakorlatozott Hajdúszoboszlón
2017. szeptember 13. 12:42
A szeptember elején megtartott regionális szituációs gyakorlaton Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megye katasztrófavédelmi mobil laborjának szakemberei adtak számot tudásukról a hajdúszoboszlói kiképző- és raktárbázison.

A gyakorlat célja az volt, hogy a mobil laborok szakemberei bemutassák ismereteiket és felkészültségüket, egyúttal kipróbálják, mennyire tudnak összehangoltan dolgozni. A feladatokat úgy állították össze, hogy alkalmazni kelljen a mérőműszereket, a mentesítő anyagokat és az eszközöket, valamint számot kellett adniuk a védőfelszerelések ismeretéről és használniuk is kellett ezeket.

A gyakorlat során sok más mellett laborépületben talált anyagot kellett azonosítani, de illegális hulladéklerakóban elhelyezett radiológiai, biológiai és vegyi anyag felderítése is feladat volt. Mindezt természetesen speciálisan előidézett, a valóságoshoz a lehető legjobban közelítő körülmények között kellett a szakembereknek elvégezniük, volt például füst, és mérgező gázok is jelen voltak.

A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi mobil labor megbízott parancsnoka elmondta, hogy a regionális szituációs gyakorlat lehetőséget adott a résztvevők közötti tapasztalatcserére, valamint segíti a később adódó feladatok hatékony elvégzését is.

A gyakorlatot az iparbiztonsági főfelügyelők megfelelőre értékelték.

 

Fotós: KML

 

Kapcsolódó képek:

Három megye katasztrófavédelmi mobil laborja gyakorlatozott Hajdúszoboszlón Három megye katasztrófavédelmi mobil laborja gyakorlatozott Hajdúszoboszlón Három megye katasztrófavédelmi mobil laborja gyakorlatozott Hajdúszoboszlón
>>> További képek a galériában <<<