Hírek


Kollégiumi tűzeset okozott pánikot
2016. április 05. 10:39
Kollégiumi és vegetáció tüzek oltásával, műszaki mentéssel, valamint illegális szemétégetés megfékezésével telt a megye tűzoltóinak napja.

Kigyulladt a faxgép egy kollégiumban a debreceni Sumen utcában hétfő éjfél előtt pár perccel. Közel húsz tűzoltóval, több rajjal és egy magasból mentő járművel vonultak a helyszínre a város hivatásos tűzoltói, akik a tűzoltással egyszerre megkezdték az épület átvizsgálását és a diákok kimenekítését. Több embert a magasból mentő jármű létráján keresztül menekítettek ki az épületből. Elsődleges információink szerint legalább 481 diákot menekítettek ki a kollégiumból. A mentők 46 főt füstmérgezés gyanújával, egy diákot pedig könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba. A tüzet percek alatt eloltották, és átszellőztették az épületet.

Lángra kapott a száraz nádas, avar és gaz Hajdúsámsonban, a Hadházi út környékén. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A leégett terület nagysága körülbelül ezer négyzetméter. Hajdúszoboszlón, a Czeglédi dűlőben és a Kaszakút dűlőben is vegetáció tűzhöz riasztották a helyi tűzoltókat. Az égő nádast, és gazt a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy-egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Kárérték és személyi sérülés egyik esetben sem történt. Mezőteperden, az Ady Endre utcában szintén a nádas lángolt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a tűz továbbterjedését, valamint elvégezték a szükséges utómunkálatokat.

Lehasadt egy körülbelül hat méteres faág Debrecenben, a Nagyerdei körúton. A helyi hivatásos tűzoltók félpályás útzár mellett motoros láncfűrésszel távolították el a forgalmat veszélyeztető növényt. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Szemetet égettek egy üres telken Hajdúböszörményben, a Liszt Ferenc utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet és elvégezték a szükséges utómunkálatokat.

Rácz Máté

Fotó: Debreceni HTP, Berettyóújfalui HTP, Hajdúszoboszló KŐ, Hajdúböszörmény KŐ


 

Kapcsolódó képek:

Kollégiumi tűzeset okozott pánikot Kollégiumi tűzeset okozott pánikot Kollégiumi tűzeset okozott pánikot
>>> További képek a galériában <<<