Hírek


Idén is lesz alkotói pályázat fiataloknak
2015. március 11. 15:37
A tűzoltók munkáját bemutató képeket, hanganyagokat, vagy akár számítógépes alkalmazásokat az Országos Tűzmegelőzési Bizottság május 29-ig várja a fiatal pályázóktól két korcsoportban. A tűzoltók munkájának elismertsége, megbecsültsége mindenki számára ismert tény. Nem létezik olyan veszélyhelyzet, amikor ne számíthatnánk bátorságukra, rátermettségükre, segítő szándékukra. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt alkotói pályázat e hivatás hőseit helyezi a középpontba.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Szikrától a hamuig” címmel meghirdetett felmenő rendszerű alkotói pályázata a 8-13 éves, valamint a 14-18 éves korosztályt ösztönzi arra, hogy a tűzoltói hivatást, annak hőseit helyezzék műveik középpontjába. A pályázóktól a tűzoltók beavatkozását bemutató kép és/vagy hanganyag elkészítését és benyújtását várják a következő korcsoportonkénti kategóriákban:
– plakát, amely A4-es méretű szabadkézi rajz, festmény vagy fotó lehet,
– 15 másodpercnyi hanganyag,
– 30 másodpercnyi rövidfilm,
– számítógépes alkalmazás.
 
A műveket 2015. május 29-ig e-mailben, vagy elektronikus adathordozón kell benyújtani a lakóhely szerint a fővárosi vagy a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra. Az alkotáshoz mellékelni kell a pályázó nevét, a pályázat beérkezési határidejének napján betöltött életkorát, e-mail címét. Fontos, hogy az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell!
 
Az országos pályázat fővédnöke dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke, míg az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő.
 
A bírálóbizottság a korcsoportokon belül kategóriánként három-három alkotást díjaz, az első helyen díjazott alkotások pedig automatikusan részt vesznek az országos versenyben is. A pályamunkák eredményeit megyei szinten 2015. június 5-én hirdetik ki, míg országosan 2015. június 12-én.

A megyei pályázat védnöke: Kovács Ferenc tű. danrátábornok, megyei igazgató, a Hajdú-Bihar Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke, a megyei bírálóbizottság elnöke Szeifert Imre tű. főhadnagy, a Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője.