Hírek, közlemények


2015. április 8. Elkezdődött a felújítás Hajdúnánáson
Megkezdődtek a felújítási munkálatok a hajdúnánási tűzoltóság épületén. Az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozásában megvalósuló pályázat keretein belül a Bocskai utca 25. szám alatti épületen a közeljövőben nagyszabású energetikai korszerűsítés valósul meg. A 2005. október 1-től „kiemelt helyi védelemre érdemes épületben” a projekt során - többek között - korszerű, szabályozható fűtési rendszer kerül kialakításra, energiatakarékos világítási rendszert építenek ki, megújul a vízhálózat, új gázmérő kerül beszerelésre, kicserélik a nyílászárókat, illetve napelemeket telepítenek az épületre, hogy ezáltal olyan korszerű, energiatakarékos működés valósuljon meg, mely jelentős költségmegtakarítást, illetve nagyobb fokú hatékonyságot eredményez az érintett tűzoltóság munkájában.

2015. április 23. Energetikai korszerűsítés a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó laktanyáin
http://hajdu.katasztrofavedelem.hu/hirek/1535-energetikai-korszerusites-a-hajdu-bihar-megyei-katasztrofavedelmi-igazgatosag-tuzolto-laktanyain

2015. május 29. Megtörtént a hajdúnánási épület műszaki átadása
Átadásra került az energetikailag korszerűsített hajdúnánási tűzoltósági létesítmény. A többhónapos munka eredményeként az épület nem csak esztétikailag újult meg, energetikai szempontból is jelentős változáson esett át. A Széchenyi 2020 program keretében korszerűsített „kiemelt helyi védelemre érdemes épületben” modern, szabályozható fűtési rendszer került kialakításra, megújult a teljes a vízhálózat, energiatakarékos világítási rendszert építettek ki, új gázmérő került beszerelésre, kicserélték a nyílászárókat, illetve napelemeket telepítettek a tetőre. Az épület külső szigetelést, új vakolatot, ezáltal még esztétikusabb megjelenést is kapott.
A projekt keretében korszerűsítésre vár még a debreceni tűzoltóság is, a tervek szerint, az ottani munkálatok befejeztével, szeptemberben kerül sor mindkét épület ünnepélyes átadásra.

2015. június 23. Tovább folytatódnak az energetikai korszerűsítési munkálatok a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó laktanyáin
http://hajdu.katasztrofavedelem.hu/hirek/1619-tovabb-folytatodnak-az-energetikai-korszerusitesi-munkalatok-a-hajdu-bihar-megyei-katasztrofavedelmi-igazgatosag-tuzolto-laktanyain

2015. június 24. Elkezdődtek a debreceni tűzoltósági épület munkálatai
Megkezdődtek a korszerűsítési munkálatok Debrecenben. Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósuló pályázat keretein belül a Böszörményi út 46-56. szám alatti épületen a közeljövőben nagyszabású fejlesztés valósul meg, melynek célja a tűzoltósági épület költséghatékonyabb működtetése a fenntartható fejlődés jegyében történő energetikai korszerűsítés által.
A tűzoltósági létesítményben új fűtési rendszer kerül kialakításra, energiatakarékos világítási rendszert építenek ki, felújításra kerül a vízhálózat, tűzgátló ajtóelemet szerelnek be, kicserélik a nyílászárókat, illetve napkollektorokat és napelemeket telepítenek az épületre. A munkálatok előreláthatóan 2015 őszén fejeződnek be.

2015. augusztus 28. Befejeződtek a felújítási munkálatok Debrecenben
Befejeződtek a Széchenyi 2020 program keretében megújuló tűzoltólaktanya munkálatai, a létesítmény műszaki átadására augusztus 28-án került sor. Az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozásában megvalósuló „Energetikai korszerűsítés a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzoltósági épületein” elnevezésű, KEOP-5.6.0/12-2014-0021 számú pályázat keretében az épületben új fűtési rendszer került kialakításra, energiatakarékos világítási rendszert építettek ki, felújították a vízhálózatot, hőszigetelték a homlokzatot, korszerűre cserélték a nyílászárókat, továbbá napkollektorok, napelemek telepítésére is sor került. Az ingatlan korszerűsítésével, illetve a megújuló energiaforrások alkalmazásával a jövőben olyan energiatakarékos működés biztosítható, mely jelentős költségmegtakarítást eredményez. Az épület ünnepélyes átadására előreláthatóan 2015 októberében kerül sor.

2015. október 9. Korszerűbb laktanya, nagyobb hatékonyság
A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság október 12-én 11.00 órától tartja a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság energetikai korszerűsítés épületátadó ünnepségét, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében (Debrecen, Böszörményi út 45-56), továbbá 13.30 órától Hajdúnánáson, a Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség épületében (Hajdúnánás, Bocskai utca 25). A rendezvényen részt vesz a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, megbízott Főigazgatója, Dr. Tollár Tibor vezérőrnagy is. 
http://hajdu.katasztrofavedelem.hu/letoltes/document/hajdu/503-korszerubb-laktanya-nagyobb-hatekonysag.pdf

2015. október 13. Felújított tűzoltólaktanya Debrecenben és Hajdúnánáson is
http://hajdu.katasztrofavedelem.hu/hirek/1766-felujitott-tuzoltolaktanya-debrecenben-es-hajdunanason-is