Hírek


Nemzeti ünnep, szolgálati jelek
2018. március 15. 12:31

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról emlékezett meg március 14-én délelőtt a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelem Igazgatósága. Az ünnepség alkalmat adott arra, hogy a tűzoltók átvegyék a 10, 20 és 30 éves szolgálatukért járó szolgálati jeleket.

A szabadtéri tüzek megelőzhetőek
2018. március 14. 13:52

Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak, emiatt az elmúlt napokban egyre több helyen gyulladt meg az aljnövényzet. A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tüzek is gyorsan továbbterjedhetnek.

Az egyén biztonsága és a nemzet szabadsága egymástól elválaszthatatlan
2018. március 14. 09:12

„A magyaroknak ma is meg kell küzdeniük a szabadságért, az összetartozásért, a biztonságért. Március 15-e ma is azt üzeni számunkra, hogy a magyarok maguk akarnak dönteni a jövőjükről, vagyis mindarról, ami a gyerekeik és unokáik sorsát meghatározza” – mondta ünnepi beszédében Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Belügyminisztérium ünnepségén március 13-án.

Tűz Hajdúhadházon, műszaki mentés Püspökladányban
2018. március 14. 08:53

Két hektár területen a száraz aljnövényzet kapott lángra tegnap délután Hajdúhadházon. Püspökladány közelében a 42-es számú főúton egy személygépkocsi az út menti vizes árokba borult, kedden délután. Egy lakóház kályhájánál tűz ütött ki Debrecenben, a Pac tanyán.

Az idén hétszázmillió forintra emelkedik az önkéntesek támogatása
2018. március 13. 14:21

  A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillióra pedig a mentőszervezetek pályázhatnak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek április 11-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

A különleges szerekre volt szükség hétfőn
2018. március 13. 09:13

Két kamion ütközött össze hétfő kora délután Mezőpeterd és Berettyóújfalu között a 42-es számú főúton. A tűzoltók daru segítségével kiemelték és kivontatták az összetört kamionokat. Egy kisgyermek bezárta magát, tegnap délután Debrecenben, a Fényes udvarban egy hetedik emeleti lakásba.A tűzoltók magasból mentő segítségével az erkély ablakon keresztül jutottak be hozzá.

Hogyan lehet valaki tűzoltó? Pályaorientáció Berettyóújfaluban
2018. március 12. 11:39

A szombati tanítási napot is hasznosan töltötték a József Attila Általános Iskola diákjai, Berettyóújfaluban. Három osztály ötvenegy tanulója ismerkedett meg a laktanyával, a felszerelésekkel és magával a tűzoltói hivatással.

Szombaton és vasárnap történt
2018. március 12. 09:00

Vasárnap kora reggel Debrecenbe, a Bartók Béla utcai kórházba riasztották a tűzoltókat. A második emeleten az egyik szobában négy ágy kapott lángra, majd a tűz átterjedt a berendezési tárgyakra is. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók ötvenkét embert mentettek ki a füsttel telítődött épületrészből, eközben két vízsugárral eloltották a lángokat.