Hírek


Hodály tűz Nagycserén
2018. szeptember 21. 17:59

Kigyulladt és teljes terjedelmében lángolt egy körbálák tárolására használt hodály Debrecen külterületén, a Nagycsere tanyán, szeptember 21-én, pénteken. A tűz átterjedt az aljnövényzetre és több villanyoszlopra is. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével végezték az oltást, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A tűzben egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Erdő tüzet oltottak a tűzoltók, majd a mobil labort riasztották tegnap
2018. szeptember 21. 08:04

Egy fán darázsirtást végeztek tegnap kora este Berettyóújfaluban, a Dózsa György utcában. A szél feltámadt és az erős szagú szert a közeli társasház irányába fújta. A társasházban többen rosszul érezték magukat, ezért riasztották a mentőket és a tűzoltókat.

Ismét őrizték a hagyományokat Balmazújvároson
2018. szeptember 20. 12:17

Hatodik alkalommal rendezték meg a Hagyományőrző Tűzoltóversenyt és Kocsi kiállítást Balmazújvároson szeptember 15-én, szombaton. A népi játékok mellett a hagyományos népi ételek is szerepet kaptak az egész napos programon, melyet a város polgármestere Hegedűs Péter nyitott meg. A főzőverseny, a métabajnokság és a parasztolimpia mellett idén is sok csapat jelentkezett a Hagyományőrző Tűzoltó versenyre.

Robbanás
2018. szeptember 20. 09:18

Külsővédelmi tervgyakorlaton vettek rész a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelem szakemberei, Hajdúszoboszló város vezetőivel közösen. Az irányítói feladatokat a katasztrófavédelem megyei operatív törzse látta el. A feltételezések szerint szerdán délelőtt Hajdúszoboszló külterületén egy közúti tartálykocsi töltésekor műszaki meghibásodás miatt robbanás történt, majd gáz szabadult a levegőbe, ezután átterjedt a város lakott területei felé.

Személygépkocsi árokba borult Hajdúböszörményen
2018. szeptember 20. 09:14

Egy személygépkocsi árokba borult tegnap délután Hajdúböszörmény külterületén, a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egység elvégezte a jármű feszültségmentesítését, a mentőszolgálat pedig az autó vezetőjét kórházba szállította.

Elmúlt 24 óra eseményei
2018. szeptember 19. 07:56

Kedd reggel a görbeházai ló mentés után a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották avartűzhöz a Hortobágy-Berettyó csatorna partjára. Este pedig lakóházban kellett tűz miatt vonultak a létavértesi önkormányzati tűzoltók.

Tömlővel mentettek lovat a hajdúnánási hivatásos tűzoltók
2018. szeptember 18. 11:37

Tömlővel mentettek lovat a hajdúnánási hivatásos tűzoltók kedd reggel Görbeházán. Egy családi ház udvarára riasztották őket, ahol egy közel hat mázsás ló egy deszkával fedett emésztőgödörbe esett. A két méter mély gödör félig tele volt szennyvízzel.

Rendelet, tilalom, kerti hulladék
2018. szeptember 18. 10:07

Lehet kerti hulladékot égetni? Gyakran érdeklődnek telefonon Hajdú-Bihar megyében a kerti hulladék égetés szabályairól a katasztrófavédelemnél. A szabályokat betartani igyekvő lakosoknak, kicsit bele kell ásniuk magukat a helyi rendeletekbe.