Hírek


Mezőgazdaság és a tűzoltás
2017. július 27. 11:20

Nyári mezőgazdasági munkák idején megemelkedik a mezőgazdasági gépek által okozott tüzek száma, ami azért veszélyes, mert ezek a tüzek könnyen és gyorsan elhatalmasodnak egy-egy terménytáblán, jelentős károkat okozva a szántóföldi növényben.

Tegnap a daru is munkát kapott
2017. július 27. 09:49

Szerdán folytatódtak a meghasadt faágak eltávolítási munkái a megye tűzoltóinak. Debrecenben egy villanyoszlop veszélyesen megdőlt, ezért a tűzoltók mentőkötéllel és daru segítéségével kiemelték az oszlopot a helyéről. 

A katasztrófavédelem is ott volt a Campus fesztiválon
2017. július 26. 14:15

Vasárnap, július 23-án befejeződött a Campus fesztivál. Az időjárás is kegyeibe fogadta a fesztiválozókat, még az utolsó sátrakat is sikerült a vihar megérkezése előtt elbontani.

Műszaki mentések az elmúlt 24 órában
2017. július 26. 09:30

Kedd hajnal egy súlyos közúti balesettel kezdődött megyénkben a műszaki mentés. Három ember vesztette életét a 42-es főúton Biharkeresztes közelében. A nap nagy részét a vihar utáni káresetek felszámolása tette ki a megye tűzoltóinál.

Július utolsó hetében is zajlik szúnyoggyérítés
2017. július 26. 08:20

A június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig összesen 504 ezer hektáron végeztek szúnyoggyérítést a szakemberek. Amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten mintegy 18 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen.

Viharos hétfő
2017. július 25. 12:50

Folytatódott a viharos időjárás, a megyében 95 helyre vonultak a tűzoltók. A riasztások nagy többsége kidőlt fákról és lehasadt ágakról szóltak.

Viharos vasárnap
2017. július 24. 10:54

Hajdú-Bihar megyét egy hirtelen jött vihar érte el vasárnap késő délután. Nyolcvan riasztás érkezett másfél óra alatt nagyrészt kidőlt fák és lehasadt ágak miatt.

Csütörtök és péntek eseményei
2017. július 22. 09:43

Csütörtökön három súlyosabb közúti baleset történt megyénkben. Személygépkocsi szorult vonat alá, miután összeütköztek csütörtök reggel Debrecenben. Mezőgazdasági vontató és egy személygépkocsi ütközött össze aznap délután Hajdúdorog közelében, majd két személygépkocsi karambolozott frontálisan Nyíradony-Tamásipuszta külterületen. Pénteken hat helyszínre kellett vonulniuk a Hajdú-Bihar megyei tűzoltóknak veszélyesen megdőlt vagy lehasadt ágú fákhoz.