Hírek


Szerdán számos tűz mellett, műszaki beavatkozásra is vonultak a tűzoltók
2019. március 21. 09:43

Szerdán is sokszor vonultak a tűzoltók szabadtéri tűzhöz, ezen kívül közúti balesethez, kéménytűzhöz, segítségnyújtáshoz és állatmentéshez is riasztották az egységeket a megyében.

Nem akar csökkenni a nádas tüzek száma
2019. március 20. 08:11

A megye több pontján lángolt a nádas kedden. A létavértesi önkormányzati tűzoltók mellett, a püspökladányi egység vonult a legtöbbet káresethez tegnap. A debreceni egység pedig kétszer vonult ajtónyitásra idős emberekhez.

Elmúlt nap eseményei Hajdú-Bihar megyében
2019. március 19. 12:16

Egy személygépkocsi és egy motor ütközött össze Debrecenben, a Kishegyesi úton. Napközben számos szabadtéri tűzhöz vonultak hétfőn az egységek. Este Bagamérben egy gödörből emeltek ki kiskutyákat a tűzoltók, amelyeket már nem lehetett megmenteni.

Közbiztonsági referensek értekezlete
2019. március 18. 13:57

Az idei év első koordinációs értekezletét tartották meg Debrecenben. A tavaszi időszak főbb feladatait és problémáit tárgyalták meg a résztvevők. Az éves üzemterv mellett, a szabadtéri égetésről és az iparbiztonságról is szó eset.

Várják a tűzoltók az alkotásokat!
2019. március 18. 12:31

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ban is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A műveket május 10-ig kell eljuttatni a megyei, fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóságra.

A hosszú hétvégén is lángolt a megye több pontja
2019. március 18. 09:33

A folyamatos szabadtéri tüzek mellett, a szél is gondot okozott a megyében. Szombat este szén-monoxid jelző riasztott egy családot Debrecenben. A tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, de az eset során nem sérült meg senki.

Március tizenöt
2019. március 14. 18:02

Szolgálati jeleket és elismeréseket is adtak át ma délután az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepségén. Kovács Ferenc tű. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója ünnepi beszédében elmondta, hogy hogyan becsülték meg elődeink az 1848. március 15-én elindult szabadságot. Az igazgató arról is beszélt, hogy a szabadság csak lehetőség, nem örökkévaló, amelyért újra meg újra meg kell küzdeni.

A magyar szabadság mindennél többet ér
2019. március 14. 17:59

Pintér Sándor belügyminiszter köztársasági elnöki kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át az 1848. március 15-i forradalom 171. évfordulója alkalmából a Belügyminisztériumban rendezett központi ünnepségen. A katasztrófavédelem több munkatársa vehetett át valamilyen elismerést.