Hírek


Műszaki beavatkozások után, késő délután kiemelt tűzesethez vonultak a tűzoltók
2018. február 22. 09:17

Tegnap délután teljes terjedelmében lángolt Hajdúsámsonban, az Ibolya utcában egy harminchat négyzetméteres garázs. A lángok átterjedtek a közeli száz négyzetméteres lakóház tetőszerkezetére is. Egy gázpalack felrobbant, egy másikat pedig a tűzoltóknak sikerült kihozni az épületből.

Tűz Hajdúsámsonban
2018. február 21. 18:15

Teljes terjedelmében lángolt Hajdúsámsonban, az Ibolya utcában egy száz négyzetméteres melléképület. A lángok átterjedtek a közeli lakóház tetőszerkezetére is. A debreceni hivatásos tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámok segítségével végezték az oltást, amelyet a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányított. A lakóházban egy ember tartózkodott, aki időben el tudta hagyni a házat, így nem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedés keretében három ember a szomszédoknál tölti az éjszakát.

Taroltak a Hajdú-Bihariak a nyíregyházi tekeversenyen
2018. február 21. 10:00

Kilenc csapat részvételével rendezték meg február huszadikán a Nyíregyházi Városi Stadion tekepályáján a már hagyományos országos bajnokságot, a szervezők a csapatok mellett az egyéni teljesítményeket is díjazták. A csapatok közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye volt a legjobb, egyéniben a szintén borsodi Balázs Péter végzett az élen, a hölgyek közül pedig Dávid-Balogh Mária, Hajdú-Bihar megyei versenyző volt a legeredményesebb.

Kedden a püspökladányi és a berettyóújfalui tűzoltókat riasztották
2018. február 21. 08:15

Százkét négyzetméteres kétszintes ház alagsorában a kazánból kicsapódó lángok egy flakont gyújtottak meg tegnap délután Püspökladányban, a Lajta utcában. A Bihardancsházában, a Kossuth Lajos úton egy lakóházban a cserépkályhából visszaáramlott a füst, ezért riasztották a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat.

Tegnap háromszor riasztották a tűzoltókat kéményben lerakódott korom miatt
2018. február 20. 09:13

Hajdúböszörményben a fürdő szaunában volt tűz, majd kéményben lerakódott korom izzott tegnap délután Hosszúpályiban. Hasonló riasztást kaptak a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók is, ők Téglásra vonultak. Késő este pedig az egyeki tűzoltók riasztották Tiszacsegére kéményhez.

Több mint százharmincan tettek fogadalmat
2018. február 19. 09:08

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 16-án százhuszonhárom, frissen végzett tűzoltót bocsátott ki. Velük együtt az elmúlt időszakban összesen több mint ezerháromszáz kiképzett újonc tűzoltó került be a katasztrófavédelem rendszerébe. Ugyanezen a rendezvényen tett esküt tizenegy tűzoltótisztjelölt, akik eredményesen zárták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének nappali tagozatos alapképzésének első félévét.

Balesethez, lakástűzhöz és műszaki mentéshez is riasztották a tűzoltókat a hétvégén
2018. február 19. 08:08

Tűz ütött ki szombat délután Debrecenben, az Ispotály utcában. Egy első emeleti lakásban a konvektor mellett lévő tárgyak gyulladtak meg. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott élő idős ember a tüzet eloltotta, eközben megsérült. Vasárnap a szél húsz méter hosszan kidöntött egy kerítést Hajdúszoboszlón.

Tegnapi események a megyében
2018. február 16. 09:03

Villanyoszlopnak, majd kerítésnek ütközött, végül egy gázcsonkot is kitört egy személygépkocsi tegnap délután Fülöpön. Késő este Hajdúböszörményben ezer négyzetméteres kötszergyártó csarnokban az elszívó berendezésben lerakódott melléktermék gyulladt meg.