Hírek


Mérséklődik a szúnyogártalom
2019. július 22. 14:56

Az elmúlt hetekben rendkívül intenzív volt a szúnyogok elleni védekezés. Hetente több mint százezer hektáron avatkoztak be a vérszívók számának csökkentése érdekében, csaknem 1200 településen gyérítették a szúnyogokat. A szakemberek eddig több mint 700 ezer hektárnyi területet kezeltek. Számos olyan területen is gyérítettek, ahol az előző években nem okoztak gondot a szúnyogok, egyes településeken többször is meg kellett ismételni a munkákat. A következő napokban a Szigetközben, Komárom, Baja, Mohács térségében, kilenc budapesti kerületben, valamint Szolnokon és a környező településeken, a Velencei-tónál és Baranya megyében dolgoznak majd a szakemberek. Észak-Magyarországon és az Alföldön korábban még nem kezelt településeken vált szükségessé a beavatkozás.

Tűz és műszaki mentések miatt is riasztották a megye tűzoltóit a hétvégén
2019. július 22. 08:59

Változatos beavatkozásokhoz riasztották Hajdú-Bihar megye tűzoltóit a hétvégén. Avartüzek, villámcsapás, közúti baleset és egy vasúti gázolás is történt vasárnap.

Két baleset, két fa és két tűz csütörtökön
2019. július 19. 08:28

Egy személyautó egy vízelvezető árokba hajtott és az oldalára borult csütörtök hajnalban, Debrecenben. Vonult daru is. Ezen kívül több fát is el kellett távolítani, amelyek veszélyeztették a forgalmat. Két esetben pedig szabadtéri tüzet oltottak el a tűzoltók tegnap.

Tűzoltáshoz vonultak a egységek szerdán
2019. július 18. 09:07

Vasúti talpfák égtek tegnap délelőtt Debrecenben, a Déli soron. Zsákán és Nádudvaron szabadtéri tűzhöz vonultak az egységek. Debrecenben, a Szegfű utcában pedig egy társasházban egyik lakásából áramlott ki a füst.

Három beavatkozás volt kedden
2019. július 17. 08:06

Étolaj folt veszélyeztette a közlekedést Berettyóújfaluban. Tetétlenen és Nádudvaron avar és nádas tűz volt. Amelyet a tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltottak el.

Faágakat kellett levágni tegnap a tűzoltóknak
2019. július 16. 09:13

Hétfő reggel az első riasztást a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kapták. Egy nagyméretű fa egyik ága lehasadt egy kerítésre Hajdúböszörményben, a Kolozsvári utcában. A gyalogos forgalmat veszélyeztette, ezért a tűzoltók kézi erővel eltávolították az ágat.

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat
2019. július 15. 13:32

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom. A múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Közúti balesetek után ismét leszakadt az ég a megyében
2019. július 15. 09:10

Pénteken közúti balesetekhez vonultak az egységek. Egy szabadnapos tűzoltó segített az egyik esetnél. Szombaton a sok eső miatt szivattyúzásra avatkoztak be a tűzoltók, vasárnap pedig tűzhöz, fához és szintén vízhez riasztották őket.